‘Kıdem Tazminatı düzenlemesi geri çekilsin’

Tez Koop İş İzmir Şubeleri, kıdem tazminatının fona devri kararı alınırsa Türk İş’in aldığı grev kararını hayata geçirecekleri uyarısında bulundu.

14 Haziran 2017 09:45
Paylaş

Kıdem tazminatının değil taşeron sistemin ve geçici işçiliğin kaldırılmasını isteyen Tez Koop İş İzmir Şubeleri, aksi takdirde Türk İş’in aldığı grev kararını hayata geçirecekleri uyarısında bulundu.
 
Hükümetin kıdem tazminatını fona devretmek adı gasbetmesine karşı sendikaların tepkileri sürüyor. İzmir'de de Türk İş'e bağlı Tez Koop İş Şubeleri yaptıkları açıklama ile hükümetten kıdem tazminatına dair uygulamayı gündemden geri çekmesini istedi.

TAŞERON SİSTEM KALDIRILMALI

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin girişinde yapılan açıklamada Tez Koop İş olarak mevcut düzenlemeyi asla kabul etmediklerinin altını çizen 2 No’lu Şube Başkanı Caner Fırat, "Ülkeyi yönetenler gerçekten işçileri düşünüyorsa bir an önce taşeron sistemi kaldırmalıdır. Geçici işçilik kaldırılmalıdır. Asgari ücreti insan onuruna yakışır bir seviyeye getirmelidirler. Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır" dedi.

CEVAP: GREV 

Hükümetten kıdem tazminatını fona devredilmesinin güvencesizlik olduğunu ifade eden Fırat,  konunun bir an önce gündemden kaldırılması ve bir daha gündeme getirilmemesi gerektiğini dile getirerek, "Türk İş'in 21. ve 22. genel kurullarında alınan; kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın tasfiyesi ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşında cevabın grev olacağı kararını hatırlatıyoruz. Türk İş ve Tez Koop İş Sendikası'nın alacağı tüm kararları uygulamaktan tereddüt etmeyeceğimizi tüm halkımıza ve kamuoyuna duyuyoruz" dedi.

‘KIDEM TAZMİNATI ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİDİR’

Türk-iş Ege Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım da, 1936'dan beri yürürlükte olan 12 Eylül'de tırpalanan hakka göz dikildiğini belirterek, "36 sendika olarak genel grev kararını hayata geçireceğimizden şüpheniz olmasın" dedi. İktidarın konu ile ilgili söylemlerine katılmadıklarını belirten Yıldırım "İs kanununda tazminat kıstelyevm esasına göre ödenir densin, 1 gün bile çalışan kıdem tazminatı alsın. Son kalemizi vermeyeceğiz. Çocuklarımız geleceğimizdir, onların hakkını yedirmeyeceğiz" dedi.

İşçiler, "Birleşe birleşe kazanacağız", "Kıdeme uzanan elleri kiracağız", "Genel grev genel direniş" sloganlarını attı.
 
Açıklamanın ardından 'Kıdem Tazminatı Fonuna Hayır' broşürleri halka dağıtıldı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Meteoroloji'den 'kuvvetli yağış' uyarısı

SONRAKİ HABER

Babaya, öz kızına cinsel istismardan 9 yıl 4 ay hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...