14 Haziran 2017 09:19

BES: Kamu emekçilerinin onurlu sesi olmaya devam edeceğiz

BES'te yeni yönetim kurulu ilk kez toplandı. Yeni Genel Başkan Serpil Akpınar, ihraçlara karşı mücadelenin süreceğini vurguladı.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) yeni yönetim kurulu ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. 6 Temmuz'da ilk başkanlar kurulunu toplama kararı alan yeni yönetim, önümüzdeki dönem kamunun tasfiyesine karşı emekçilerin iş güvencesine sahip çıkacaklarını vurguladı. Yeni yönetim kurulu OHAL KHK'leriyle ihraç edilen üyeleriyle dayanışmaya ve mücadeleyi büyütmeye devam edeceklerini söyledi.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) 8. Olağan Genel Kurulunun ardından seçilen yeni yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Hem geçtiğimiz dönemi değerlendiren hem de önümüzdeki dönem yapacağı çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan yeni yönetim kurulu üyeleri büro emekçilerinin onurlu sesi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

İLK BAŞKANLAR KURULU 6 TEMMUZ'DA

BES'in yeni Genel Başkanı Serpil Akpınar, hem sendika üye ve genel kurul delegelerine hem de kendilerinden önceki yönetime teşekkür ederek başladığı konuşmasında sendikal mücadele ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Akpınar, yeni yönetim olarak gerçekleştirdikleri toplantılar sonucu kolektif bir mücadele hattı ve programı oluşturmak açısından ilk Başkanlar Kurulu toplantısını 6 Temmuz'da Ankara'da yapmaya karar verdiklerini söyledi. BES olarak savaşa karşı barış, şovenizme karşı kardeşlik, yoksulluğa karşı insanca yaşam ve özgürlük için mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Akpınar, kamusal alanın muhafazakarlaşmasına karşı laiklik ve kamunun tasfiyesi ve güvencesizleştirme politikalarına karşı emek mücadelesini yükselteceklerini söyledi. Referandum sonrası iktidarın çalışma yaşamını güvencesizleştiren, esnek, kuralsız ve performansa dayalı çalışma uygulamalarını yaygınlaştıran politikalarına hız kazandırdığına dikkat çeken Akpınar, kıdem tazminatı tartışmalarının devamı olarak kamu emekçilerinin iş güvencesinin ellerinden alınmasına yönelik tartışmaların da önümüzdeki dönem yaşanacağını söyledi.

'GÜVENCESİZ ÇALIŞMAYA KARŞI MÜCADELE'

Akpınar, iş güvencesinin kaldırılmasıyla birlikte kamu emekçilerine"Sen şu partidensin, şu sendikadansın, seni muaf tutacağız" denilmeyeceğini belirterek, güvencesiz çalışmaya karşı tüm emekçi kesimlerle birlikte ortak mücadeleyi yükselteceklerini kaydetti. Akpınar,  önümüzdeki dönemde insanca yaşam için gerekli ücret ve vergi dilimi uygulamasının kaldırılmasına ilişkin taleplerinden vazgeçmeyeceklerini belirterek, özlük hakkı mücadelesine sahip çıkacaklarını, mülakat sınavlarının kaldırılması, adalet ve fırsat eşitliği mücadlesini sürdüreceklerini kaydetti.

'OHAL'E KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'

Akpınar, OHAL KHK'leriyle sendikalarının 377 üye ve yöneticisinin ihraç edildiğini ve halen 44 üyelerinin açıkta olduğunu belirterek, önümüzdeki dönem toplu iş sözleşmesi taleplerinin başında güvenceli çalışma ve ihraç edilen üyelerinin işlerine yeniden kavuşturulmaları olacağını söyledi. OHAL'e karşı mücadele ve dayanışmayı büyüteceklerinin sözünü veren Akpınar, işlerinden edilen kamu emekçileri geri dönene kadar mücadeleden geri adım atmayacaklarınıi, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yaşam hakkını savunmaya devam edeceklerini söyledi.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP: 15-16 Haziran işçilere yol gösteriyor 

SONRAKİ HABER

10 yaşındaki Ceylin cinayetinde 3 şüphelinin sorgusu sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...