14 Haziran 2017 09:28

EMEP: 15-16 Haziran işçilere yol gösteriyor 

Emek Partisi 15-16 Haziran büyük işçi direnişi için bir açıklama yaparak ‘15-16 Haziran’da yakılan işaret fişeği hala işçilere yol gösteriyor’ dedi.

Paylaş

Emek Partisi 15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 47. yılında bir açıklama yaparak “15-16 Haziran’da yakılan işaret fişeği hala işçilere yol gösteriyor” başlığıyla bir açıklama yayınladı. 

Açıklamasında “15-16 Haziran büyük işçi direnişinin 47.yılı vesilesiyle o dönem sendikal barajları getirmek ve örgütlenme özgürlüğünü tamamen ortadan kaldırmak için meclisteki AP ve CHP oylarıyla kapitalistlerin ekmeğine yağ sürenlere karşı direnişe geçen işçilerin mücadelesini selamlıyoruz” diyen Emek Partisi’nin açıklaması şöyle: 

Ortak sınıf tavrıyla on binlerce işçinin birleşik bir mücadele örneği göstererek ayağa kalktığı 47 yıl önceki koşullar; günümüzde de AKP eliyle sürdürülmekte ve daha da ağırlaştırılmaktadır. Kıdem tazminatının sermaye sınıfının isteği ile kaldırılması girişimi tam gaz devam ettirilmektedir, kamu emekçilerinin iş güvencesine son darbeyi vurma hazırlığı yapılmaktadır. Genç, kadın tüm işçi ve emekçiler ağır çalışma koşullarına mahkûm edilmekle kalınmıyor her gün iş cinayetine kurban giden işçi sayısı katlanarak artıyor. Demokrasi ayaklar altındadır, tek adam tek parti diktatörlüğü inşasında son rötuşlar da yapılmaktadır.

‘İŞÇİLER 15-16 HAZİRAN EYLEMLERİNİN AÇTIĞI YOLDA YÜRÜYOR’

İşte bu koşullarda 47 yıl önce işyerlerinden başlatılarak çakılan işaret fişeği bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. İşyerlerinde işçi sınıfı ve emekçilerin, talepleri etrafında birleşerek mücadeleye girmesi, demokratik hak ve özgürlükler mücadelesinin en önünde yürümesi bugün de grevdeki, direnişteki işçilerle devam ediyor. İşçiler grev yasaklarına, taşeron sistemine, hak ve özgürlüklerinin ortadan kaldırılmasına karşı 15-16 Haziran eylemlerinin açtığı yolda yürüyorlar. 

İşçi sınıfı ve emekçiler birlik oldukları her durumda başarıyı yakalamaktadır. Yakın zamandaki metal işçilerinin işyeri işgalleri sonrasında elde ettiği kazanımlar ve son olarak da cam işçilerinin grevlerinin yasaklanmasına rağmen sürdürdüğü fiili mücadele, 47 yıl önce yakılan işaret fişeğinin işçi sınıfına hala yol gösterdiğinin kanıtıdır.

‘BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ’

Tüm saldırılara karşı, burjuva kapitalist düzenin alaşağı edilmesi için yeni 15-16 Haziranları yaratarak birleşe birleşe kazanacağız.

Türkiye işçi sınıfının zor şartlar altında sürdürdüğü mücadeleleri, grev ve direnişleri partim adına selamlıyorum” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Torbalı'da trafik kazası: 2 ölü, 10 yaralı

SONRAKİ HABER

BES: Kamu emekçilerinin onurlu sesi olmaya devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa