09 Temmuz 2012 10:05

BDP’li vekiller için tahliye talepleri devam ediyor

BDP’li tutuklu vekillerin avukatları, mahkemelere tahliye taleplerini içeren başvurularını yapmaya devam ediyor. BDP’nin tutuklu milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ile İbrahim Ayhan’ın ardından, Kemal Aktaş, Selma Irmak ile Gülser Yıldırım’ın tahliyesine ilişkin dün mahkemelere başvuru yapıldı.Aktaş ve Irmak’ın tahliyesine il

BDP’li vekiller için tahliye talepleri devam ediyor
Paylaş

BDP’li tutuklu vekillerin avukatları, mahkemelere tahliye taleplerini içeren başvurularını yapmaya devam ediyor. BDP’nin tutuklu milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ile İbrahim Ayhan’ın ardından, Kemal Aktaş, Selma Irmak ile Gülser Yıldırım’ın tahliyesine ilişkin dün mahkemelere başvuru yapıldı.
Aktaş ve Irmak’ın tahliyesine ilişkin avukatlar tarafından verilen dilekçede şunlar kaydedildi: “Kamuoyunda milletvekillerinin serbest bırakılması yönünde yaygın bir beklenti olması ‘kamu vicdanının da’ müvekkillerimizin serbest bırakılmaları yönünde tezahür ettiğinin en açık göstergesidir. Buna rağmen mahkemenizin tutuklu yargılamada ısrar etmesi, mahkemenin kendini yasama organının üstünde görmesi, kamu vicdanını dikkate almaması anlamına gelmektedir.”
Şu ana kadar tutuklu milletvekillerinin tahliyesine ilişkin yapılan başvurulardan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın tahliye talebine yanıt geldi. Mahkeme Sarıyıldız’a isnat edilen suçların “Terör suçu” olduğunu iddia ederek, CMK 100/3 maddesi gereği tahliye talebini reddetmişti.
(DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

‘Başka ülkelerin iç işlerine karışma’

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ: AKP için her yöntem meşru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...