14 Haziran 2017 08:14

Engelli oranı sınırın altında düştü hayatı karardı

Mersin'de engellilik oranı yüzde 36'ya düşürülen Serkan Aslı işten çıkarıldı, evinden atıldı, eşi boşanma davası açtı. Aslı 'Dayanamıyorum' dedi.

Paylaş

Mersin'de bedensel engelli 35 yaşındaki Serkan Aslı'nın hayatı, engelli rapor oranının düşürülmesi ile karardı.

Henüz 2 yaşında iken yapılan yanlış iğne sonucu sağ bacağı sakat kalan Serkan Aslı, 2000'de verilen yüzde 45 engelli raporu ile bir giyim mağazasında engelli kadrosundan işe girdi. Geçen süreç içerisinde evlenip 2 çocuğu olan Serkan Aslı, 3 bin 300 sigortalı günü doldurarak engellilere tanınan erken emeklilik için SGK'ya müracaat etti. 9 Eylül 2015'de yeniden heyete giren Aslı'ya bu kez yüzde 36 engelli raporu verildi.

Engelli kadrosuna tanınan yüzde 40 özür oranının altında kalan Aslı, emekli olamadığı gibi işini kaybetti, ardından da kirasını ödeyemedi. Ev sahibi çıkarınca eşi de boşanma davası açıp, 2 çocuğu ile annesinin evine gitti.

Tek başına kalan Serkan Aslı, 1.5 yıldır parklarda yaşadığını söyledi. Yüzde 40 sınırına takıldığı için de engelli kontenjanında iş bulamayan Aslı, hayatının kabusa döndüğünü belirterek,  "Rapora 2 defa itiraz ettim ama dikkate alınmadım. İş için nereye başvurduysam herkes benden engelli raporunu istedi, sınır altında olunca işe alınmıyorum. Kimseden para isteyemem, yerden topladım, çöpten topladım yedim. Parklarda ve kahvehane önlerinde yatıyorum. Tuvaletlerde duş alıyorum. Artık dayanamıyorum" dedi. (Mersin/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Lice’de askeri zırhlı aracın çarptığı kadın yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kız arkadaşını silahla vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...