14 Haziran 2017 08:03

Tarlaya yıldırım düştü: 2 ölü, 5 yaralı

Erzincan'da tarlada çalışanların üzerine yıldırım düştü, 2 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Paylaş

Olay bugün sabah saatlerinde kent merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Oğulcuk Köyü yakınlarında meydana geldi. Ergan Dağı eteklerindeki tarlada çalışanlar, şimşekler çakıp yağmur başlayınca  hayvanların barındığı üstü kapalı ağıla topluca sığındı.

Gök gürültüsüyle yağmur devam ederken ağıla yıldırım düştü. Olayda, Tercan'dan akrabalarına yardıma gelen Ali Işık ile kardeşi Özlem Işık olay yerinde öldü, 2'si çocuk 6 kişi de yaralandı.

Olayın duyulması üzerine bölgeye Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi ile 112 Acil Servis ekipleri ile ambulanslar gönderildi.

Yaralılar, ambulanslarla Erzincan'a getirilerek Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Yaralılar Emre Özdemir (4), Ege Gündoğan (5), annesi Pakize Gündoğan (45), babası Ali Ekber Gündoğan (50), Nargül Özdemir (28) ve Yaşar Şekerli'nin (38) tedavileri Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde devam ediyor.

Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, olay saat 10.55’te meydana geldi. Açıklamada, "Oğulcuk Köyünde tarlada çalışan vatandaşların yağmurdan korunmak maksadıyla sığındıkları römorkun bulunduğu bölgeye yıldırım düşmesi sonucu 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 6 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Hastaneye kaldırılan yaralı vatandaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, bugün bölgede kuvvetli yağış uyarısı yapmış, rüzgarın saatteki hızının 50 kilometreye ulaşabileceğini açıklamıştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde darbedildi, hücreye kondu

SONRAKİ HABER

Lice’de askeri zırhlı aracın çarptığı kadın yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...