14 Haziran 2017 08:05

Cezaevinde darbedildi, hücreye kondu

Cezaevindeki Kerim Keskinsoy darbedildi, hücreye konuldu, sağlık raporu alması engellendi. Zorla koğuşu değiştirilen Keskinsoy bir de tehdit edildi.

Paylaş

Ünye Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Kerim Keskinsoy’un yeğeni Sinan Keskinsoy amcasının darp edildiğini söyleyerek yaşadıklarını Evrensel’e anlattı. 

Kerim Keskinsoy temyizde olan bir davadan aldığı cezanın onanmasından habersiz, cezaevindeki oğlunu ziyareti sırasında gözaltına alındı. Önce Samsun cezaevine konulan Keskinsoy ardından da Ünye Yarı Açık Cezaevine gönderildi.

Cezaevine girerken uyuşturucu madde analizi dahil sıkı bir kontrolden geçirilen Keskinsoy ‘temiz’ çıktı. Ancak sonrasında asılsız bir şikayet üzerine tekrar aramalar ve tahliller yapıldı. Keskinsoy’un idrar tahlilinde uyuşturucu madde olduğu tespit edildiği iddia edilerek açık cezaevinden kapalı cezaevine gönderildi.

Yeğen Sinan Keskinsoy amcasına, kapalı cezaevine zorla nakledilirken yaşadığı darp ve tartışmalar gerekçe gösterilerek bir yıl disiplin cezası ve 14 gün hücre cezası verildiğini söyledi.

‘SAĞLIK RAPORU ALMASI ENGELLENDİ’

Sinan Keskinsoy’un anlattıklarına göre; kapalı cezaevinde suçlamalara ve yapılan uygulamalara itiraz dilekçeleri vermesi üzerine ise baskı görmeye başladı ve yaşanan tartışmalarda darp edildi. Kafasında şişlikler oluşan ve dudağı patlayan Keskinsoy’un sağlık raporu alması da engellenmek istendi. Tedavi olmak için hastaneye gitme isteği de reddedildi. 

CUMHURBAŞKANINA HAKARET 

Sinan Keskinsoy, koğuştaki mahkumlara da amcası aleyhinde ifade vermeleri için baskılar uygulandığını ve “Destek olursanız sizinde sonunuz böyle olur” diyerek tehdit edildiğini belirtti. Hatta bazı mahkumlara Kerim Keskinsoy aleyhine “Cumhurbaşkanına ve Başbakana hakaret etti” şeklinde zorla ifade verdirildiğini iddia etti. 

Bu sırada Keskinsoy’un zorla koğuşu değiştirildi ve “Kendi isteğimle değiştirdim” şeklinde zorla ifadesi alınmaya çalışıldı. Keskinsoy’un karşı çıkması üzerine ise “Akıllı ol. Ne zaman çıkacağın belli değil. Bir süre daha bizimlesin. Ona göre sen bilirsin” diyerek tehdit edildi.

Ayrıca Keskinsoy’un oğlundan gelen mektuplar da geciktirilerek verilirken, bu konuda üst makamlara yazıp gönderdiği şikayet ve itiraz dilekçelerinin akibeti belli değil.

AİLE ENDİŞELİ

Kerim Altınsoy ise yeğenine; yaşadığı bu hukuksuz uygulamaların aldığı siyasi cezalardan kaynaklı olduğunu belirtip bilinçli ve kasıtlı olduğunu söyledi. Yeğeni amcasının yaşadıklarının kendisini ve ailesini endişelendiğini cezaevlerindeki bu tür saldırılara karşı önlem alınması gerektiğini söyledi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meksika'da 7 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Tarlaya yıldırım düştü: 2 ölü, 5 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...