TEKSİF Genel Başkanı: OHAL bir an önce bitmeli

TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, OHAL’in ülke ekonomisine zarar verdiğini ifade ederek OHAL’in sona ermesini istedi.

14 Haziran 2017 06:46
Paylaş

Türkiye Tekstil, Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Genel Başkanı Nazmi Irgat, darbe girişiminden bu yana hükümetin uzatarak sürdürdüğü OHAL’e tepki gösterdi.

Olağanüstü halin bir an önce bitmesi gerektiğini söyleyen Irgat, “15 Temmuz'da bir darbe girişimi oldu. Onun için olağanüstü hal ilan edildi. Bu belli bir süre doğal karşılandı, ama şimdi artık daha uzamaması gerekiyor” dedi.

Sendika olarak 50 milyon üyesi olan bir federasyona üye olduklarını belirten Irgat, “Geçen hafta Avrupa'daydım. Bizim 50 milyon üyesi bulunan uluslararası bir federasyonumuz var, onun toplantısındaydık. Dolayısıyla, orada her zaman tenkit ediliyoruz. Türkiye demokratik bir ülkeyse, olağanüstü halin en kısa sürede sonuçlanması lazım. Bu uzatmayla birlikte neredeyse bir yıl tamamlanacak. İnşallah bu uzatmayla birlikte son bulur” ifadelerini kullandı.

GERÇEK İŞSİZLİK YÜZDE 20'LERDE

Ekonomideki gidişata ilişkin eleştiriler de sıralayan TEKSİF Genel Başkanı, “Ülkede son üç yıldır ekonomik bir durgunluk var. Ama, son üç aylık verilere baktığımızda, büyüme anlamında biraz pozitife yöneldiğini görüyoruz. Bu büyümenin daha çok tüketime dayalı bir büyüme olduğunu düşünüyoruz. Türkiye'de genç bir nüfus var. İşsizlik de ciddi oranlara vardı. Bu ülkede işsizlik var, bu bir gerçek. Her ne kadar rakamlar çift haneli olsa da, gerçek rakamların yüzde 20'lerin üzerinde olduğunu yaşıyor ve görüyoruz. Ülkede yakın geçmişte bir referandum yaşandı, ondan önce seçimler yaşandı ama bir istikrarı yakalayamadık” dedi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Truva'dan 5 bin yıllık deprem dersi

SONRAKİ HABER

Galatasaray'da Ergin Ataman dönemi sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...