14 Haziran 2017 05:17

'Kıdem tazminatını korumak için birlikte mücadele etmeliyiz'

Emek Partisi Aydın İl Örgütü, siyasi iktidarın kıdem tazminatını fona devretme çabasına tepki gösterdi.

Paylaş

Emek Partisi Aydın İl Örgütü, kıdem tazminatının fona devredilmesi çabalarına yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. EMEP Aydın İl Örgütü binasınada yapılan açıklamayı partinin il başkanı Abdurrahman Saran okudu.

İktidarın fon sisteminde kıdem tazminatı hakkının güvence altına alınacağını söyleyerek işçileri yanıltmaya çalıştığını belirten Saran, "Oysa işin aslı başka. İşveren örgütleri daha kolay işçi atabilmek için kıdem tazminatı hakkının küçültülmesini istiyor. Hükümetin derdi de bu. Süleyman Soylunun çalışma bakanı iken söylediği 'İşveren kıdem tazminatı yüzünden işten çıkaramıyor. İşverenimizin kıdem tazminatı yüzünden kabus görmesini istemeyiz' demişti. Fon sisteminde bu güvence olmayacak kıdem tazminatı enflasyon karşısında değer kaybedecek." dedi.

Yaşanan iş cinayetleri ve hak ihlallerine de değinen Saran “İş sağlığı ve iş güvenliği işçinin insan olarak görülmesidir. Bugün kazanılan haklar yılların mücadelesine dayanıyor. Her yıl iş cinayetleri ve meslek hastalıkları artıyor. İş sağlığı ve iş güvenliği kapsamındaki haklar ücret ve sosyal haklar kategorisini aşan bir öneme sahiptir. Onun için eğer işçiler, sendikalar ve siyasal örgütlerin bu yasaları hemen uygulamasını sağlamazsa sermaye güçleri bu yasayı hiç yürürlüğe koymayacaktır." ifadelerini kullandı.

Saran, kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı işçi sınıfını birlik içinde mücadele etmeye çağırdı. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Turkish Foreign Minister Çavuşoğlu to visit Qatar

SONRAKİ HABER

Bingöllü inşaat işçilerine ırkçı saldırı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...