09 Temmuz 2012 10:01

Deli Dumrul vergileri devam ediyor

YEREL yönetim reformu uzun yıllardır tartışma konusu. Kamusal hizmetlerin özelleştirilmesi hedefiyle gündeme getirilse de, yerel yönetimlerin demokratikleştirilmesi talebi önemini korumaya devam ediyor. İnşaat Yüksek Teknikeri Mehmet Bayrak da “Deli Dumrul Vergisini Yok Edelim. Adil Etik ve Şeffaf Bir Vergi Düzeni Getirelim” isimli kitabı

Deli Dumrul vergileri devam ediyor
Paylaş

YEREL yönetim reformu uzun yıllardır tartışma konusu. Kamusal hizmetlerin özelleştirilmesi hedefiyle gündeme getirilse de, yerel yönetimlerin demokratikleştirilmesi talebi önemini korumaya devam ediyor. İnşaat Yüksek Teknikeri Mehmet Bayrak da “Deli Dumrul Vergisini Yok Edelim. Adil Etik ve Şeffaf Bir Vergi Düzeni Getirelim” isimli kitabında yerel yönetimleri mercek altına alıyor.
Yerel yönetimlerle ilgili haber kupürlerini derleyen Bayrak, kentlerin sorunlarıyla ilgili çözüm önerileri, siyasi parti ve yerel yöneticilerle yaptığı yazışmalara da yer vererek anlatıyor.
“Madem reform yapacağız deniliyor, neden hâlâ Deli Dumrul vergileri kullanılıyor” diyen Bayrak, halkın belediyeler tarafından ‘nasıl soyulduğuna’ dikkat çekiyor. Yapılan her hizmet için yasalara aykırı şekilde katılım payı istendiğini kaydeden Bayrak kitabında, “Bir kent planlanırken imar ve imali için sadece ve halen 2464 sayılı Yasa’ya göre (su, yol ve kanalizasyon) katılım payı alınmaktadır. Neden? Ayrıca asfalt katılma payı isteniyor. Belediyeler ayrı ayrı değişik vergi ve harç alma yoluna gidiyor” diyor.
Sayıştay müfettişlerinin de halkın bu “Deli Dumrul vergilerini” ödemesine olur verdiğini belirten Bayrak, hükümete “Bunların ya gerekçelerini açıklayalım, ya da yasada değişiklik yapalım. Neden yapmıyoruz? Sizi bağlayan bir şey mi var” diye sesleniyor kitabında. Bayrak, “Yasada değişiklik şart ve bu adil, etik, şeffaf vergilendirme yoluyla mümkündür” diyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zembilfiroş müzikali büyüledi

SONRAKİ HABER

‘Başka ülkelerin iç işlerine karışma’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...