14 Haziran 2017 04:14

Aydınlık'tan Yeni Şafak'a: Manşetlerinizi kim belirliyor?

Yeni Şafak'a İran, Suriye ve PKK'nin anlaştığını iddia eden manşetini hatırlatan Aydınlık, 'Manşetlerinizi kim atıyor' diye sordu.

Paylaş

Aydınlık gazetesi bugünkü başyazısında Yeni Şafak'a "Manşetinizi kim belirliyor" diye sordu.

Yeni Şafak, pazartesi günü İran, Suriye ve PKK'nin "İran'ın Akdeniz'e inme planı" üzerine anlaştığı, buna karşılık PKK'ye "terör koridoru açılacağı"nı iddia eden bir manşet atmıştı.

Aydınlık bu manşeti ve dış politika konusunda çoğu zaman aynı çizgide olduğu Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün "Irak’a, Suriye’ye ne yapıldıysa, aynısını Türkiye’ye, İran’a, Mısır’a da yapma planları kesindir. PKK üzerinden hem Suriye’nin parçalanması hem Türkiye’nin kuşatılması, Kuzey Suriye ile Kuzey Irak haritalarını birleştirme planları, Kuzey Irak-Akdeniz koridor hesapları hep bir bütün projenin parçalarıdır. Batı, bütün bunları bir Haçlı Savaşı ruhu ile yapar olmuştur. Müslüman ülkeleri, komşuları birbirine kırdıracaklar, kırdırıyorlar da. Şii-Sünni savaşı üzerinden bölgeyi imha etme planı yapılıyor. Batı, mezhep kimliği üzerinden oyunu kurdu. Biz bu savaşları Şii-Sünni savaşları olarak göreceğiz, ona göre saf tutacağız ama aslında coğrafya için bir imha planı olduğunu çok geç öğreneceğiz." ifadelerini hatırlattı.

Başyazsının sonunda Yeni Şafak'a "Acaba Yeni Şafak'ın yayın yönetmeni mi değişmiş? Hayır İbrahim Karagül gözüküyor. O zaman Yeni Şafak manşetlerini kim belirliyor?" sorusu soruldu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Guatemalalı yerlilerden Maduro'ya destek

SONRAKİ HABER

Aydın'da etkili olan sağanak, dereleri taşırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...