14 Haziran 2017 00:20

Diyarbakır’da ucuz et kuyruğu

Diyarbakır'da ucuza et almak isteyen yurttaşlar, sabahın erken saatlerinde Et ve Süt Kurumu mağazasına önüne giderek uzun kuyruklar oluşturuyor.

Paylaş

Serpil BERK
Fırat TOPAL
Diyarbakır

Diyarbakır’da ucuz et almak isteyen yurttaşlar Et ve Süt Kurumuna ait satış mağazası önünde uzun  kuyruklar oluşturuyor. Kasaplarda satılan et fiyatlarının pahalı olmasından şikayet eden yurttaşlar et alabilmek için Diyarbakır’da sabahın erken saatlerinde kurum önünde sıra bekliyor.
Şehitlik semtinde bulunan Et ve Süt Kurumundaki ucuz etten yararlanmak  isteyen yurttaşlar, Diclekent, Gaziler gibi uzak semtlerden de gelere sabah saat 5’ten itibaren sıraya giriyor. Dışarıda satılan etten ortalama 10 liraya daha ucuza et alabilen Diyarbakırlılar, halkın alım gücünün düştüğüne dikkat çekerek, biraz et alabilmek için saatlerce beklediklerini söyledi. Kurumda kuşbaşı et 31 TL’ye, kıymalık et 28.75 TL’ye satılırken kasaplarda bu fiyatlar 40-45 TL arası değişiyor. 

‘ZENGİN OLSAM BURADA NE İŞİM VAR’

Sabah saat 6’da gelip sıraya girdiğini söyleyen 55 yaşındaki Saadet teyze, “Zengin olsam burada işim ne? Ta Gazilerden gelip sıraya giriyorum” dedi. Çok fazla et tüketemediklerini söyleyen Saadet teyze, “Ayda birkaç kilo et ya alıyoruz ya alamıyoruz. Onda da 10 lira düşüğünü almak için saatlerce bekliyoruz. Emekli maaşım 1200 TL. Bu parayla istediğimiz her şeyi alamıyoruz. Kasapta 45 liraya aldığım eti burada 31 TL’ye alıyorum. Benim gibi bir sürü insan özellikle ramazan ayında gelip sıraya giriyor, bir iki kilo et almak için. Her semtte böyle yerler açsalar iyi olur sabah erken saatte gelip sıraya girmek zorunda kalmayız. Geçim çok zor” dedi.

‘VATANDAŞIN HALİNE BAKSINLAR’

Sırada beklerken konuştuğumuz Ali Yılmaz devlet yetkililerine tepki gösteriyor: “Katarla ilgileneceklerine vatandaşın haline baksınlar. Birkaç kilo ucuz et alalım, diye sabah erken saatlerde gelip sıraya giriyoruz. Her şey pahalı aldığımız emekli maaşı geçinmeye yetmiyor. Biraz da bizlerin halini düşünsünler.”

‘HAYVANCILIK BİTMİŞ MEMLEKETTE’

İsmet Ay da, biraz ucuza et alabilmek için halkın kuyruk oluşturduğunu belirterek, “Bu sorun hayvancılıktan kaynaklı. Sabah erken saatlerde gelip burada sıraya giriyoruz. Normal kasaptan alamıyoruz. Çünkü pahalı. Hayvancılık yok, bitmiş memlekette. Buraya da  geliyoruz, tek bir vezne var. O yüzden uzun kuyruk oluşuyor. Sırada bekleyenlere bazen et kalmıyor. 2 kg et alma hakkımız var. Ramazanı kuyrukta geçiriyoruz. Nereye varacak bu işlerin sonu bilmiyoruz” dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Temennilerden yaşananları çıkarınca

SONRAKİ HABER

Ivanka Trump'ın tedarikçisi şirket, daha ucuz iş gücü arıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...