14 Haziran 2017 00:03

Rapçi genç işçi Tekin: Bu durumu düzeltmeliyiz

Kayseri'den Tekin isimli genç metal işçisi, rap müziğinin olumsuz yaşam şartlarına karşı dışa vurum olduğunu belirtti.

Paylaş

Mehmet PEKER
Kayseri

Okullar kapanmış olsa da gençler için koşuşturmaca devam ediyor. Bilhassa genç işçiler için. Yazın da gelmesiyle birçok üretim alanında çalışan binlerce genci birlikte daha yoğun çalışma temposu bekliyor. Biz de hem ona bir ses olmak hem de dertleşmek için Genç Metal İşçisi Tekin kardeşimize hikayesini soruyoruz.

“Çocukluktan mı başlayayım?” diye soruyor Tekin, Espriyle karışık “Biz hiç çocuk olamadık” diyor. “En baştan beri okulda derslerle aram çok iyi değildi. Hal böyle olunca ilkokul bir şekilde bitti. Ama bu durumun tek sorumlusu biz değiliz! Bize okulu sevdirmediler” diye ekliyor ve gülümsüyor. Lisede de durumun farklı olmadığını söyleyen Tekin “Temelimiz iyi olmayınca lise benim için güzel anılarla dolu yollar olarak kaldı. Tabii bir de kendimi ifade etmek için seçtiğim en iyi yol olan rap müzik” diye ekliyor. 

OLUMSUZ YAŞAM ŞARTLARINA KARŞI RAP MÜZİK!

Lise yıllarından beri rap müzikle uğraştığını söyleyen Tekin, işçiliğe attığı ilk adımlarını mikrofon ve müzik yapmak için gerekli bazı aletleri almak için attığını söylüyor. Üç senedir bir metal fabrikasında çalışıyorum. Kendini ifade etmenin ve olumsuz yaşam şartlarının yarattığı öfkenin en güzel dışa vurumunun rap müzik olduğunu ifade ediyor. Yeni parça ve albüm çalışmalarının devam ettiğini belirtiyor. 

Fabrikada durumların nasıl olduğunu sorduğumuzda ise Tekin, patronun kısıtlayıcı ve baskıcı uygulamalarından rahatsız olduğunu dile getiriyor. Sendikanın işçiyle alakası olmadığını bu durumun patronun işine geldiğini söylüyor. Asıl şikayetçi olduğu konu ise işçilerin birbirine karşı ilgisizliği. İşçilerin yoğun çalışma temposundan kendine vakit ayırmadığını, sosyallikten uzak olduğunu düşünüyor! Tekin “İnsanların dışarıya karşı ilgisi azalınca kendi meselelerine kafa yormuyor! Durum böyle olunca her şey bizim dışımızda gelişiyor! Sadece yaşamak zorunda kalıyoruz! Bu durumu düzeltmeliyiz!” diyerek sohbetimizi bitiriyor. 

ÖNCEKİ HABER

‘Kıdem tazminatıma dokunma!’

SONRAKİ HABER

Temennilerden yaşananları çıkarınca

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...