14 Haziran 2017 00:11

‘Kıdem tazminatıma dokunma!’

Barış Timur, genç bir metal işçisi arkadaşının kıdem tazminatının fona devri ve grev yasakları hakkında ne düşündüğünü Evrensel'e yazdı.

Paylaş

Barış TİMUR
Kayseri

Genç bir metal işçisinin son dönemde tartışma konusu olan kıdem tazminatının fona devri ve grev yasakları hakkında ne düşündüğünü soruyoruz.

Aslında arkadaşımızın bu konulardaki görüşlerini çay ve sohbet eşliğinde almak isterdik fakat daha önce 2 yıl çalışmış olduğu kimyasal fabrika, sağlık koşullarını genç yaşında oldukça etkilemiş. Üzerine bir de şu an çalıştığı metal fabrikasındaki yoğun tempo, genç işçi arkadaşımızı oldukça yıpratmış vaziyette... Düşüncelerini telefondan anlatıyor genç işçi...

Daha önce maaş kesintilerinden, yoğun çalışma koşullarından ve fabrikada örgütlü olan Çelik-İş sendikasından yakınıyordu bizlere... Şimdi ise daha ağzımızdan kıdem lafı çıkmadan “Dokunmadıkları bir o kalmıştı” diye sitemini dile getiriyor. “Daha ne olacağı da belli değil, hükümet ağzından net bir açıklama yok; sadece iyi olacak diyorlar, içimiz rahat değil” diye devam ediyor anlatmaya...

Grev yasakları hakkında ne düşündüğünü soruyoruz. Son dönemde gerçekleşen iş durdurma eylemlerini ve işçi mücadelelerini, rahatsızlığından ve yoğun çalışma temposundan çok takip edememiş. “İşçi iş bırakıyorsa haklıdır! Ancak işçiden yana sendika olursa hak elde edebilirsin!” diyerek konuşmamızı sonlandırıyor.

ÖNCEKİ HABER

Arkadaşlarımız işe geri alınsın

SONRAKİ HABER

Rapçi genç işçi Tekin: Bu durumu düzeltmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...