13 Haziran 2017 17:58

AKDÜ öğrencileri: Arkadaşlarımızı serbest bırakın

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, mezuniyet günü pankart açtıkları gerekçesiyle gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın durumlarına dikkat çektikleri için gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. 

Akdeniz Üniversitesi mezuniyetinde “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya” destek için pankart açtıkları gerekçesiyle gözaltına 6 öğrenci için basın açıklaması düzenlendi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Antalya şubesinde düzenlenen açıklamaya İletişim Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi öğrencileri ile gözaltındaki öğrencilerin aileleri katıldı. Yapılan açıklamada konuşan üniveriste öğrencisi Berna Şahin, arkadaşlarının Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için özgürlük istediklerine vurgulayarak, “Daha birkaç gün önce onlar özgürlük isterken şimdi arkadaşlarımızın özgürlüğünü isteme sırası bize gelmiştir" dedi.

Şahin, "Açlık grevinin 97’nci günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya özgürlük! Onlara destek olduğu için gözaltına alınan arkadaşlarının Dilan Esen, Mehmet Alpsoy, Rıdvan Seven, Onur Durdağı, Selimcan Alabay Musa Badur'a özgürlük!” dedi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Bu yıl üniversiteden mezun olan genç intihar etti

SONRAKİ HABER

İzmir KESK'ten direnişteki işçilere ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...