13 Haziran 2017 16:40

Stres çarkları çocukların sosyalleşmesini engeliyor

Uzmanlar, stres çarkının, çocuklarda sosyalleşmek, iletişim kurmak yerine daha izole daha otistik insanlar yaratılmasına neden olacağını belirtiyor.  

Paylaş

Uzmanlar, son günlerde özellikle çocuklar arasında yaygın kullanılan stres çarkının, çocuklarda sosyalleşmek, iletişim kurmak ve arkadaşlarıyla oynama yerine kendi iç dünyasına yönelterek, daha izole daha otistik insanlar yaratılmasına neden olacağını belirtiyor. Stres çarklarının ABD, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yasaklandığına dikkat çeken Psikiyatrist Kuzeymen Balıkçı, şöyle dedi:

“Stres çarkları aslında dünyada 1.5- 2 yıldır çocukların elinde kullandığı bir oyuncak. 2 aydır da bizlerin gündeminde. Stres çarkları aslında daha önceki oyuncaklardan çok farklı bir şey değil. Daha önce de bir takım oyuncaklar vardı. Onlar da çocuklarda bir takım bağımlılıklar yapmıştı. Bugün mevcut dünya düzeni üzerinde her gün yeni bir şey popüler oluyor. Günümüzde de popüler olan stres çarkları. Bağımlılık yaptığına yönelik özellikle Amerika’da stres çarklarının stresi çarklarının aksine stresi arttırdığına ve dikkati dağıttığına yönelik çalışmaları var. Bu nedenle önce Amerika’da, daha sonra İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yasaklandı.” (Manisa)

ÖNCEKİ HABER

Devrimci Parti üyesi 6 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Bingöl’de çatışma: 1 asker hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...