09 Temmuz 2012 09:54

Böyle sendikalar da var!

DEMOKRAT Eğitimciler Sendikası (DES) “Bunlar da sendika mı?” dedirtecek cinsten bir açıklama yaptı.Göreve geldiğinden bu yana eğitim sisteminde tartışılan değişimlere imza atan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e destek veren DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitime çeki

Böyle sendikalar da var!
Paylaş

DEMOKRAT Eğitimciler Sendikası (DES) “Bunlar da sendika mı?​” dedirtecek cinsten bir açıklama yaptı.
Göreve geldiğinden bu yana eğitim sisteminde tartışılan değişimlere imza atan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e destek veren DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitime çeki düzen verme, çağdaş, demokratik ve bilimsel bir temele oturtma konusunda sonuna kadar haklı. Eğitimde, daha çok yapılması gerekenler ve alınması gereken kararlar var. Sistemin bir an önce toparlanması gerekiyor. Aydınlık ve güçlü bir gelecek için eğitim reformları şarttır” dedi. Avcı, öğretmenlere performans uygulamasının getirilmesini istedi.

Demokratik Eğitimciler Sendikası Araştırma Merkezinin (DESAM) Ankara’da düzenlediği “Eğitim ve Paradigmalar” panelinde konuşan Avcı, eğitimde yapılan reformlara karşı çıkanların pek çoğunun “statükoculuk” oynadığını ileri sürdü. Avcı, tartışılan düzenlemelere imza atan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e destek çıkarak, “Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, eğitime çeki düzen verme, çağdaş, demokratik ve bilimsel bir temele oturtma konusunda sonuna kadar haklı. Çünkü deniz bitmiş artık gidecek yer yok. Aydınlık ve güçlü bir gelecek için eğitim reformları şarttır” diye konuştu.

ESNEK ÇALIŞMA ÖNERDİ

Konuşmasında, öğretmenlere ve akademisyenlere performans kriterlerinin maddi olarak uygulanması gerektiğini savunan Avcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in düşük performanslı öğretmenlere düşük maaş, yüksek performanslı öğretmenlere de diğerlerinin 2 katına kadar yüksek maaş öngören bir düzenleme getirmesi gerektiğini, bu durumda eğitim sisteminde verim ve kalitenin artacağını, dershane mecburiyetinin büyük oranda azalacağını söyledi.
(ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Aile hekimleri ek ödemeleri ne zaman alacak?

SONRAKİ HABER

Yüksekova’da 15 bölge boşaltıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa