13 Haziran 2017 15:22

CHP’den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a içtüzük yanıtı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, içtüzük tartışmalarıyla ilgili Cumhurbaşkanı ‘Hem partisine hem de MHP’ye talimat verdi’ dedi.

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İçtüzük konusundaki açıklamalarına ilişkin, “Cumhurbaşkanı bugün geldiğinde Türkiye’nin yerleşik demokrasisini, demokrasi geleneklerini, kuvvetler ayrılığını ayaklar altına alan bir iş yaptı. Hem partisine talimat verdi hem de bir başka partiye MHP’ye de talimat verdi” dedi.

‘HEM PARTİSİNE TALİMAT VERDİ HEM DE BİR BAŞKA PARTİYE MHP’YE DE TALİMAT VERDİ’

ANKA’ya konuşan Özel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İçtüzük konusundaki açıklamalarına ilişkin şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanı bugün geldiğinde Türkiye’nin yerleşik demokrasisini, demokrasi geleneklerini, kuvvetler ayrılığını ayaklar altına alan bir iş yaptı. Hem partisine talimat verdi hem de bir başka partiye MHP’ye de talimat verdi. Onların buna nasıl bir refleks göstereceklerini gerçekten merak ediyoruz. Ama ‘Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP bir araya gelir, CHP katılmazsa katılmaz bu da hayırlı olur’ gibisinden de ifadeleri var. Bu gerçekten bir Cumhurbaşkanının Meclis’e duyması gereken asgari saygıyı duymadığı, kendini Meclis’in üstünde gördüğü ve bir Genel Başkan edasıyla parti grubuna talimat verirken tam da referandum sürecinde bizim eleştirdiğimiz ve endişe ettiğimiz noktaya ülkeyi taşıdığını gördük. Çünkü yürütmenin başı yasama organına talimat veriyor. Bu yüzden işte Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı. MHP kendi yarattığı canavarın bugün oyuncağı olmuş durumda.

‘DAHA İYİ BİR İÇTÜZÜK İÇİN KURULACAK KOMİSYONUN ÇALIŞMASI TEKLİF EDİLSE BUNA KARŞI ÇIKMAYIZ’

Biz İçtüzük konusunda şunu söylüyoruz. Bu Meclis’in daha iyi bir İçtüzüğe ihtiyacı var. Daha iyi bir İçtüzük için yapılacak grup başkanvekilleri düzeyinde kurulacak bir komisyonun çalışması teklif edilse buna karşı çıkmayız ama yapılan iş anayasayı değiştirdik, uyum kanunu gibi İçtüzüğü de uyumlaştıracağız deyip muhalefetin de söz haklarını kısıtlamaya çalışan bir yaklaşımı dayatırlarsa böyle bir çalışmanın da içinde olmayız.

‘MUHALEFET ÜZERİNDE SUSTURMA VE BASKILAMA ÇABASINA ASLA ALET OLMAYIZ’

Bugün Meclis’in İçtüzüğünü daha demokratik daha katılımcı daha şeffaf ve daha parlamentoyu güçlendiren bir şekle dönüştürmek için bir çağrı geldiği takdirde daha önce olduğumuz gibi bu komisyonlarda yer alırız ama bunu anayasa değişikliği parantezine alıp muhalefeti güçsüzleştirmeye ve bu konuda bir muhalefet üzerinde susturma ve baskılama çabasına asla alet olmayız.” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP 6 maddelik içtüzük teklifi hazırladı

SONRAKİ HABER

Manisa'da HDP Eş Başkanları gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...