13 Haziran 2017 13:55

Yargıtay Başsavcısı Sarısülük davasında cezayı yeterli buldu

Yargıtay Başsavcılığı, Ethem Sarısülük davasında Ahmet Şahbaz hakkında verilen 10 bin 100 liralık para cezasının onanmasını istedi. 

Paylaş

Yargıtay Başsavcılığı, Ethem Sarısülük davasında, sanık polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında verilen 10 bin 100 liralık para cezasının onanmasını istedi. 

Yargıtay Başsavcılığı, Gezi direnişi sırasında polis memuru Ahmet Şahbaz’ın başından vurarak öldürdüğü Ethem Sarısülük davası ile ilgili mütalaasını verdi. Başsavcılık mütalaasında sanık polis memuru Ahmet Şahbaz hakkında Aksaray Ağır ceza mahkemesinin verdiği 10 bin 100 liralık para cezasının onanmasını talep etti. Aynı başsavcılık Ethem Sarısülük davasında daha önce polis memuru hakkında verilen hapis cezasını az bularak bozulmasını talep etmiş, Yargıtay ceza dairesi dosyayı usulden bozarak tekrar yargılama yapılmasına karar vermişti. 

‘HAPİS CEZASI VEREN MAHKEME HEDEF GÖSTERİLMİŞTİ’

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kazım Bayraktaroğlu, “Ethem Sarısülük davasında daha önceden sanık polis memuru hakkında Ankara 6. Ağır ceza mahkemesinin verdiği 7 yıl 9 ay 10 günlük hapis cezası vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kararı veren 6. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında paralel yapı suçlaması yapmıştı. Daha sonra mahkeme heyetinin tamamı sürgün edildi” diye konuştu.

‘SANIK MAHKEMEYİ TEHDİT ETTİ’

Daha sonra dosyanın güvenlik gerekçesi ile Aksaray Ağır Ceza mahkemesine gönderildiğini hatırlatan Bayraktar, şunları söyledi: “Sanık polis memuru Aksaray Ağır Ceza Mahkemesinde Ankara 6. Ağır Ceza mahkeme heyetine neler olduğunu hatırlatarak karar verecek olan Aksaray Ağır Ceza Mahkemesini tehdit etti. Sonuç olarak da Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi sanık polis memurunu 10 bin 100 liralık para cezasına çarptırdı.” (DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Kozluk ve Sason'a bağlı 11 köyde sokağa çıkma yasağı

SONRAKİ HABER

Şirin Tekeli hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...