09 Temmuz 2012 09:47

Mısır Meclisi toplanabilecek mi?

MISIR’ın Yeni Cumurbaşkanı Muhammed Mursi, Yüksek Mahkemenin milletvekili seçimlerini geçersiz sayma kararını iptal etti. Mursi’nin bu iptal kararı, bir hükümet kararnamesi olarak yayınlandı.Kararnameyi takiben, Yüksek Askeri Konsey, yasama yetkisinin kendisinde olduğunu hatırlattı, Mursi’nin kararı hakkında yapacak herhangi bi

Mısır Meclisi toplanabilecek mi?
Paylaş

MISIR’ın Yeni Cumurbaşkanı Muhammed Mursi, Yüksek Mahkemenin milletvekili seçimlerini geçersiz sayma kararını iptal etti. Mursi’nin bu iptal kararı, bir hükümet kararnamesi olarak yayınlandı.
Kararnameyi takiben, Yüksek Askeri Konsey, yasama yetkisinin kendisinde olduğunu hatırlattı, Mursi’nin kararı hakkında yapacak herhangi bir yorumu olmadığını bildirdi. Müslüman Kardeşlerle diğer İslamcı grupların çoğunlukta olduğu bu meclis, kararname uyarınca, yeni seçimler düzenlenene kadar toplanabilecek. Yüksek Mahkemenin parlamento seçimlerini iptal kararında, yeni anayasanın yürürlüğe girmesinden 60 gün sonra milletvekili seçimlerinin yenilenmesi hükmü yer alıyordu. Mursi’nin yayınladığı kararnamede bu hüküm korundu. Yani, yeni milletvekili seçimleri, anayasanın yürürlüğe girmesinden sonra düzenlenebilecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çin’de iki facia

SONRAKİ HABER

Aile hekimleri ek ödemeleri ne zaman alacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...