13 Haziran 2017 12:29

Borç yapılandırmasında geri sayım!

Vergi, prim, öğrenim ve katkı kredisi, ceza gibi borçlara yeni yapılandırma için son gün 30 Haziran.

Paylaş

Vergi, prim, öğrenim ve katkı kredisi, ceza gibi borçlara yeni yapılandırma için geri sayım başladı. Borçların yapılandırılmasında son gün 30 Haziran.

27 Mayıs 2017 tarihinde yürürlüğe giren, “7020 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda ve Bir Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiriyor.

Vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların gecikme zamları, faizleri Yİ-ÜFE oranında, yani üçte iki oranında azaltılacak. Vergi aslına bağlı cezalar da tamamen siliniyor.

Yapılandırmadan yararlananlar yıllık yüzde 16.80 oranında gecikme zammı ödemek yerine yıllık yüzde 3-4 gibi düşük oranda bir tutar ödeyecek.

Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında da indirim yapılıyor. Yarısı tahsil ediliyor, yarısı siliniyor. Borcun peşin ödenmesi halinde ayrıca indirim yapılıyor ve Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutarın yarısından vazgeçiliyor. Borçların 36 aya varan sürelerde ödenmesi mümkün. Taksitlere, uygulanan faizin çok altında bir oranda katsayı uygulanıyor. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Avukatı karga tulumba x-ray’e götürdüler

SONRAKİ HABER

Madene giden tanker devrildi: 27 ton asit çevreye yayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...