13 Haziran 2017 12:20

İlk eksiksiz kabine toplantısında Trump’a dalkavukluk

Kabine toplantısını ilk kez eksiksiz yapan ABD Başkanı Donal Trump, kendini övdü.

Paylaş

ABD Başkanı Trump, görevi devraldığı 20 Ocak’tan bu yana ilk kez tam kadro kabine toplantısını dün yaptı. Toplantının kameralara açık bölümünde bir konuşma yapan Trump, geride kalan yaklaşık 5 aylık süreci değerlendirdi.

Kendisini Eski ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt’le kıyaslayan Trump, “Birkaç istisna dışında, başa çıkması gereken bir büyük depresyonu olan FDR (Franklin D. Roosevelt) gibi, bizim yaptıklarımızdan fazlasını yapan bir başkan hiç olmadı” dedi.

“Şahane bir başarıya ulaştık” diye devam eden Trump, ‘Rekor düzeydeki bir tempoda, mümkün olan en yüksek seviyede faaliyette olduklarını’ savundu.

TANIŞMA FASLI TEŞEKKÜR FASLINA DÖNÜŞTÜ

Eksiksiz ilk kabine toplantısını ‘okulun ilk günü’ gibi düşünen Trump, masadakilerin isimleri ve görevlerini söyleyerek kendisini tanıtmasını önerdi.

Bu tanıştırma faslı ise, kabine üyeleri için Trump’a teşekkürlerini iletme törenine dönüştü. Pence, kabinede yer almasını ‘Hayatının en önemli ayrıcalığı’ olarak tanımlarken, Adalet Bakanı Jeff Sessions “Burada olmak gerçekten harika” ifadesini kullandı. Enerji Bakanı Rick Perry ise ABD’yi Paris İklim Anlaşması’ndan çeken Trump’a “Sizi selamlıyorum” diyerek teşekkürlerini iletti.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley de Trump’a teşekkür edenler arasındaydı. Haley, “Bu, BM’de yeni bir gün. Uluslararası toplum geri döndüğümüzü biliyor” dedi.

Trump’ın Özel Kalem Müdürü Reince Priebus ise  “Çevrenizdeki tüm ekip adına, planlarınız ve Amerikan halkına hizmet etme şansı ve onayı verdiğiniz için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'OHAL emekçilere karşı ilan edildi'

SONRAKİ HABER

Atilla da, Zarrab gibi temyiz hakkından feragat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa