13 Haziran 2017 11:39

Ordu'da botanik park için imza kampanyası başlatıldı

Ordu Çevre Derneği, Tahıl Pazarı’nda yaptığı basın açıklaması sonrası ‘Botanik Park’a Dokunma’ adıyla imza standı açtı.

Paylaş

Ordu Çevre Derneği, çeşitli parti, dernek, sendikanın desteğiyle Tahıl Pazarı’nda yaptığı basın açıklaması sonrası “Botanik Park’a Dokunma” adıyla imza standı açtı.

Yapılan basın açıklamasında dernek adına açıklamayı okuyan Ertuğrul Gazi Gönül, “Büyük emek ve harcama sonrası ortaya çıkan Botanik Park’ın yerine şehir hastanesi yapılması tartışılmaya başlandı. Kimi açıklamalarda Botanik Park yerine şehir hastanesinin yapılması kararı verildiği üzerine.  Ancak, Ordu Çevre Derneği olarak kurumlara gönderdiğimiz dilekçelere verilen yanıtlarda, Botanik Park arazisinin Sağlık Bakanlığına devredilmediği veya Sağlık Bakanlığının Ordu için böyle bir projesinin olmadığı belirtiliyordu.” dedi.

BOTANİK PARK’LA NEFES ALACAĞIZ

Botanik Park’ın Ordu için önemli bir  yeşil alan olduğunu belirten Gönül, “Hem Botanik Park için hem de şehir hastaneleri için çeşitli değerlendirmeler yapıldı. Ordu Çevre Derneği olarak Botanik Park alanında yaptığımız açıklamamızda Botanik Park’ın korunması ve geliştirilmesinin gerekçesini anlatmıştık. Yeniden vurgulamak gerekirse, Botanik Park, Ordu’nun nefes alma yeri olacak. Belki şu an değil ama 10 yıl sonra vaz geçilmez bir yer olarak büyük bir gereksinimi karşılayacak. Ancak dün övünerek Botanik Park’ı yapanlar, bugün eserlerini yok etmek için çaba harcıyorlar.

Ordu Çevre Derneği olarak STK’lerle birlikte Botanik Park’a sahip çıkmak için emek harcıyoruz. Bugün burada açtığımız standımızda “BOTANİK PARK’A DOKUNMA” imza kampanyamızı Cuma günü akşama kadar sürdüreceğiz. Yarınımızın nefes alma yeri olacak olan Botanik Park’ın korunması için Orduluları imza kampanyamıza katılmaya çağırıyoruz.” dedi.

ARAZİ DEVREDİLMEMELİ

Arazinin Sağlık Bakanlığına devredilmemesi gerektiğini belirten Gönül şunları söyledi “Amacımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nı arazisine sahip çıkmaya davet etmek, araziyi Sağlık Bakanlığına devretmemesini sağlamak için kamuoyu yaratmaya çalışmaktır. Çok iyi biliyoruz ki, Ordulular Botanik Park’ın yok edilmesine taraftar değil.

Birçok kurum ve kişi açıklama yaptı. Ancak, karar vericilerin ağzından nedense bir açıklama duyamadık. Kurumların Botanik Park’a yönelik açıklamalarının takipçisi olacağını biliyoruz. Israrlı olursak Botanik Park’ı koruyabiliriz.

Karar vericiler, ilimizi yönetenler her şeyi Ordu halkı için yaptıklarını söylüyorlar ama Ordu halkının büyük bir kısmını temsil eden sivil toplum örgütlerinin bu konuyla ilgili görüşlerini hiçe sayıyorlar.

Şehrimizin yeşil alana ihtiyacı varken, var olanın da yok edilmemesi gerektiğini yeniden vurguluyoruz. Botanik Park için harcanmış milyonlar –ki o milyonları biz ödedik- çöpe atılmamalı.

Anayasada, kişinin sağlığının korunması ve yaşamına sağlıklı bir şekilde devam etmesinin sağlanması devlete bir ödev olarak yüklenmiştir. 

Sonuç olarak; Biz Botanik Park’ın yerinde kalmasını, hatta daha da zenginleştirilerek Ordululara hizmet etmesini istiyoruz.
Botanik Park’a sahip çıkmak, Ordu’nun yarınına sahip çıkmaktır.”  (Ordu/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Korucular arasında kavga: Baba ve oğul tarlada öldürüldü

SONRAKİ HABER

Gülmen ve Özakça’nın bulunduğu cezaevi önünde oturma eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...