13 Haziran 2017 10:50

Katil: Kadının görevi ‘yemek yapmak, çay demlemek...’

Eşini öldüren Recep İnçke ‘yemek yapmamak’ ve ‘çay demlememesinin’ eşinin 'suçu' olduğunu söyledi. ‘Keşke cinnet geçirmeme sebebiyet vermeseydi' dedi.

Paylaş

Kağıthane'de eşini boşanma davası açtığı sırada 4 kez kurşunlayarak öldüren Recep İnçke'nin yargılanmasına devam edildi. İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, tutuklu sanık Recep İnçke hazır bulundu. Öldürülen Nisa Ece'nin ailesi ile Kadın ve Demokrasi Derneği de duruşmaya müşteki olarak katıldı. 

İlk iki duruşmada savunma yapmayan sanık Recep İnçke bu duruşmada mahkemeye 2 sayfalık yazılı savunma sundu. Bugüne kadar savunma yapmayışını "Ben de bir takım insanlar gibi huzurunuzda yalan yanlış şeyler söyleyebilirdim. Ancak yaşanmış olan bu olaydan dolayı, rahmetliye kötü söz söylemeyi, olmayan bir takım kelimelerin dünya iyisi olan bir insanın arkasından söylemeyi kendime yakıştıramadım" diyerek savunmasına başlayan sanık, devamında 4 kurşunla öldürdüğü eşini suçladı. 

TAŞINMAYI KABUL ETMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

"Rahmetli, bazı görevlerini yerine getirmiyordu" diyen sanık, kadının asli görevinin  "Yemek yapmak, çay demlemek ve evine bakmak" olduğunu savundu. İşten eve gelince bu konulardan dolayı bir takım anlaşmazlıklar yaşadığını söyledi. Olay gününü de anlatan İnçke, telefon ile görüştüğü Nisa ile 4-5 saat gezdiğini bu süre içinde herhangi bir olumsuzluğun yaşamadığını ileri sürerek, eşinin "Başka bir yere taşınalım" teklifini kabul etmeyince sinirlerine hakim olamadığı için vurduğunu söyledi. İnçke, "Keşke başka bir yere taşınalım dediğimde rahmetli, 'Ben biliyorum senin korkun abimler' kelimesini hiç kullanmamış olsaydı. Benim de o an cinnet geçirmeme sebebiyet vermemiş olsaydı" dedi. 

Mahkeme, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

TELEVİZYONUN SESİNİ AÇMIŞ

İddianamede, Recep İnçke'nin konuşmak için çağırdığı eşini, dışarıdan silah sesinin duyulmaması için televizyonun sesini sonuna kadar açtıktan sonra 4 kez kurşunlayarak öldürdüğü belirtildi. Cinayet sonrası Recep İnçke'nin Pendik'te bir polis merkezine giderek eşini öldürdüğünü söyleyip, silahıyla birlikte teslim olduğu belirtildi. Polis memurlarının olay yerine gittiklerinde televizyon sesinin duyulduğu, kapının çilingir vasıtasıyla açıldığı, Nisa Ece İnçke'nin cesedinin evin giriş koridorundaki holde yerde yatar vaziyette bulunduğu ifade edildi.

TASARLAYARAK ÖLDÜRDÜ

İddianamede şüpheli Recep İnçke'nin Nisa Ece İnçke'yi yakın mesafeden, televizyonun sesini yüksek açarak planlı bir şekilde tasarlayarak öldürdüğü kaydedildi. Recep İnçke'nin "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve ve "Ruhsatsız silah taşıma"dan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis talep edildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Plajda kaybolan minik Mehmet, karadan ve havadan aranıyor

SONRAKİ HABER

'Sur'da Politik ve etnik demografi değiştirilmek isteniyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...