13 Haziran 2017 08:31

'Eskişehir'de neler oluyor': Yandaş haberciliğin geldiği yer

Eskişehir'de panik atak nedeniyle hastaneye kaldırılan bir gencin 'alkol komasına girdiği' iddiasıyla başlayan haberler

Paylaş

Eylem LODOS
Eskişehir

Eskişehir’de ajans26.com adlı internet sitesinin Eskişehir Bölge Temsilciliğini yapan Abdullah Yeşilkaya, yazdığı yazılar ve sosyal medya paylaşımlarıyla tepki çekiyor.

Yeşilkaya son olarak sosyal medya hesabından bir kadın öğrencinin alkol alarak komaya girdiği iddiasını, öğrencinin fotoğraflarıyla birlikte paylaştı. Yeşilkaya’nın bu iddiaları hızlıca ‘Habervaktim’ ve ajans26.com adlı internet sitelerinde de haber oldu. Bu iddialar son olarak AKİT TV’de ‘Eskişehir’de Neler Oluyor’ başlığı ile haberleştirildi.

CHP’li Büyükşehir Belediyesi ile Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin de hedef gösterildiği haberde hiçbir dayanağa yer verilmediği gibi, kadın öğrencinin alkol komasında olmadığı, panik atak hastası olduğuna dair beyanı bir cümle ile geçiştirildi.

AKP’YE ESKİŞEHİR ÇAĞRISI

Eskişehir’de daha önce Yeni Şafak Gazetesi Eskişehir Temsilciliği yapan şimdilerde ajans26.com adlı internet sitesinin Eskişehir Bölge Temsilcisi olan Abdullah Yeşilkaya, önce facebook sayfasında alkol komasına girdiğini iddia ettiği bir kadın öğrenci için kışkırtıcı sözler kaleme aldı.  Yeşilkaya’nın bu paylaşımları ‘Habervaktim’, ‘ajans26.com’ adlı internet sitelerinde ve AKİT TV’de haberleştirildi.  Yeşilkaya, facebook sayfasında söz konusu kadın öğrenciyi hedef gösterdi, Eskişehir için ise suçlayıcı, karalayıcı ifadelere yer verdi. Yeşilkaya facebook sayfasında kaleme aldığı yazıda, Eskişehir’de “Müslüman Türk çocuklarının Hristiyanlaştırıldığını” öne sürdü. Genç kadının hastanede çekilmiş fotoğraflarını da yayınlayan Yeşilkaya, kaleme aldığı yazıda AKP’ye “CHP’nin elinden Eskişehir’i alma” çağrısı yaptı.

GENÇ KADIN ‘HASTAYIM’ DEDİ AMA...

Yeşilkaya’nın bu yazısını kaynak kabul eden “Habervaktim”, ajans26.com ve AKİT TV Yeşilkaya’nın iddialarını haberleştirdi. Söz konusu haberde; ailesi başka bir ilde olan bir üniversite öğrencisinin hem de ‘mübarek Ramazan ayında’ aldığı aşırı alkol sonucu komaya girdiği iddia edildi. “Hastaneye kaldırılan üniversite öğrencisi kızın boynundaki haç işareti görenleri şok ederken, ilde kimi çevrelerce CHP zihniyeti, misyonerlik ve satanizm tehlikesine dikkat çekildi” ifadelerinin yer aldığı haberde genç kadının şehir dışından Eskişehir’e gelmiş bir üniversite öğrencisi olduğu özellikle vurgulanarak, ‘satanizm’ gibi düşüncelere kapıldığı öne sürüldü. Hastaneye kaldırılan genç kadın panik atak hastası olduğunu söylemesine rağmen bu iddialar uzun uzun haberleştirildi.

GAZETECİLERDEN TEPKİ

Yeşilkaya’nın bu mesajı ile Habervaktim’de, ajan26.com ve AKİT TV’de yer alan haberler hem sosyal medyada hem de Eskişehir’de tartışma yarattı. Yeşilkaya’nın sosyal medya paylaşımlarına ve yapılan haberlere CHP Eskişehir Milletvekili Okan Cemal Yüksel sosyal medyadan tepki gösterirken, Abdullah Yeşilkaya hakkında suç duyurusunda bulundu. Eskişehir’de görev yapan gazeteciler ise sosyal medya hesaplarından “Bunlarla aynı mesleği yapmaktan utanç duyuyorum” mesajıyla Yeşilkaya’ya ve söz konusu haberlere tepki gösterdi. Ancak tepkilere rağmen Yeşilkaya’nın bu paylaşımları ve yapılan haberler Eskişehir yerel basınında yer almadı.  Yeşilkaya ise, tepkiler üzerine söz konusu yazıyı ve fotoğrafı sayfasından kaldırdı.

ÖNCEKİ HABER

İMO Başkanı Gökçe: Deprem toplanma alanlarını yok ettiler

SONRAKİ HABER

KODA yaz okulu 4. gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...