13 Haziran 2017 08:30

İzmir Belediyesi çalışanları açıklama bekliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının depreme dayanıklı olup olmadığının açıklanması talebi ile basın açıklaması yapıldı.

Paylaş

Tüm Bel Sen 1 ve 2 No’lu şubeler, örgütlü oldukları İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının depreme dayanıklı olup olmadığının açıklanması talebi ile basın açıklaması yaptı. Binada çalışan kamu emekçileri bir saat geç işbaşı yaptı.

10 Mayıs'ta İBB ana hizmet binasının tavanında çökme meydana gelmiş, sendika binanın durumuna ilişkin sorular yöneltmişti ancak belediye yönetimi bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

Dün yaşanan depremin ardından bu sabah Tüm Bel Sen üyesi kamu emekçileri İBB önünde toplandı.

Basın açıklamasını okuyan Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı, bünyesinde yapı ve zemin güvenliği ile ilgili müdürlükler bulunan ve tüm İzmir'in depreme karşı güvenliğinde sorumluluğu bulunan İBB'nin konuya sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Yazıcı, "Deprem sonrası İZSU binasının da iç açıcı olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu binalar depreme dayanıklı ise dile getirin. Dayanıklı değil ise bir an önce gerekli tedbirleri alın. Bizler bu binalarda hizmet veren kamu emekçileri olarak İBB yönetiminden acil açıklama bekliyoruz. Sizlerin de bizimle birlikte çalıştığı bu binalar depreme dayanıklı mıdır?" dedi. 

Açıklamanın ardından İBB çalışanları oturma eylemi yaparak, 9.30'a kadar iş bıraktı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'2 çocuğu öldüren panzer olayında soruşturma açıldı mı?'

SONRAKİ HABER

İMO Başkanı Gökçe: Deprem toplanma alanlarını yok ettiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa