09 Temmuz 2012 09:00

Karmete: ‘Konuşma lan’ haberleri kopyala yapıştır

KARADENİZ müziğinin genç grubu Karmete, Fırtına Vadisi’ndeki Rafting Şenliği’nde sahnedeyken bir izleyicisiyle yaptığı tartışmayla ilgili yayınlanan haberlerine tepkili. Grubun Solisti Resul Dindar konser sonrası yapılan haberlerin saptırıldığını söyledi.Rize/Ardeşen’de düzenlenen 6. Uluslarası Fırtına Rafting Şenlikleri kaps

Karmete: ‘Konuşma lan’ haberleri kopyala yapıştır
Paylaş
Sevda Aydın

KARADENİZ müziğinin genç grubu Karmete, Fırtına Vadisi’ndeki Rafting Şenliği’nde sahnedeyken bir izleyicisiyle yaptığı tartışmayla ilgili yayınlanan haberlerine tepkili. Grubun Solisti Resul Dindar konser sonrası yapılan haberlerin saptırıldığını söyledi.

Rize/Ardeşen’de düzenlenen 6. Uluslarası Fırtına Rafting Şenlikleri kapsamında sahne alan grup, DHA Muhabiri Muhammet Kaçar’ın dün Milliyet’teki ‘Konser Bitti’ başlıklı haberinin  gerçekleri yansıtmadığını açıkladı. Kaçar’ın haberinde yer alan “Rize’de sahneye çıkan Karmete grubunun solisti bir izleyicinin laf atmasına sinirlenip, konuşma lan, deyince konser yarım kaldı” sözlerinin doğru olmadığını, izleyiciyle yaşanılan tartışmanın ardından konserin devam ettiğini söyledi.

Ayrıca aynı haberde, konserden önce konuşan AKP Rize Milletvekili Nusret Bayraktar’ın konuşmasına atıfta bulunarak, “Bu akşam şarkı söylemek yok. Bizim övünülecek çok şeylerimiz var ya, onlarla övünelim” sözlerinin de saptırıldığını söyleyen Dindar, organizasyondan sorumlu kişilerle doğrudan iletişime geçemedikleri için konser öncesi hazırlıkları yapamadıklarını ve bu nedenle de konsere gergin başladıklarını açıkladı.

Sahneden bu gerginliğin nedenini organizasyondan sorumlu insanlara atıfta bulunarak bu sözleri söylediğini açıklayan Dindar, sahneye çıktıktan bir süre sonra Fırtına Vadisi’nin hemen yanı başında yapılan şenliğe gelenler arasında sarhoş izleyicilerin konuşmasını bölmeye çalışarak, “Sen konuşma, şarkı söyle lan” demesi üzerine benzer bir karşılık verdiğini anlattı. Dindar, bu tartışmanın kısa sürdüğünü ve konserin Kaçar’ın haberindeki gibi yarım kalmadığını belirtti.

Karadeniz müziğine emek verdiklerini, bu yörenin kültürünü çalışmalarıyla duyurmaya çalıştıklarını belirten Karmete, “Bu yörede yapılan pek çok festivale katıldık, güzel şeyler, güzel konserler yaşadık. Başarılı albümler yaptık. Ama bunu özellikle medya görmüyor. Meyve veren ağaç misali, kötü haber nedense bizim medyada daha çok ilgi çekiyor. Üstelik kopyala yapıştırla idare ediyorlar. ‘İşin aslı nedir’ diye gelip bize sormuyorlar” dedi. (MEDYA SERVİSİ)


SEVGİ VE SAYGIYI HAKİM KILMAYI DİLİYORUM

DHA Muhabiri Kaçar haberinde eksik bir şekilde yayınlanan, Resul Dindar’ın facebookta yayınlanan özür mahiyetindeki açıklaması: “Organizasyonda meydana gelen bazı sıkıntılardan dolayı, gecenin ilk dakikalarında yaşanmış olan olumsuz olaylardan duyduğum üzüntüyü, başta grubum Karmate ile daha sonra bu gece için emek sarf eden, raftinge gönül veren Dokadak Doğa Sporları Kulübü ve siz gönülleriyle orada olan tüm dostlarımla paylaşıyorum. İçerisinde bulunduğum ve sizlere yansıtmaktan üzüntü duyduğum anlar için özürlerimi ileterek sevgi ve saygıyı hakim kılmayı diliyorum... Resul Dindar.”

ÖNCEKİ HABER

81 efsaneden biri

SONRAKİ HABER

Demokratik çözüm isteyenler 14 Temmuzda buluşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...