13 Haziran 2017 08:25

İzmir 8 Mart davası heyet değişmesi nedeniyle ertelendi 

İzmir'de 8 Mart mitinginde Eğitim Sen'li Ayşegül Kocaaslan ve Özlem Gündüz'ün konuşma ve dövizleri nedeniyle yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Paylaş

İzmir'de düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü mitinginde Eğitim Sen Eski Kadın Sekreteri Ayşegül Kocaaslan'ın yaptığı konuşma ve Özlem Gündüz'ün taşıdığı döviz gerekçe gösterilerek "örgüt propagandası" iddiasıyla açılan davanın 7. duruşması görüldü. 

İzmir Adliyesi 2'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Kocaaslan ile avukatları hazır bulundu. Duruşmada ilk olarak avukatlar yazılı savunmalarını sundu. 

Avukatlar savunmalarında davaya konu olay tarihinde ülkede çok uzun sürelerle sokağa çıkma yasakları ilan edildiğini ve bu sokağa çıkma yasakları sırasında bir çok sivilin, kadınların ve çocukların öldürüldüğünü hatırlattı. Böyle bir ortamda sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, savaş hukukuna dahi uymayan uygulamaları ve işkenceleri eleştirilmesinden daha doğal bir şey olamayacağını ifade eden avukatlar, insan özellikleri taşıyan kimsenin işkenceyi kabul etmeyeceğini vurguladı. 

Savunmada, "İnsan özellikleri taşıyan hiçbir kişi cesetlere işkence edilmesini, Hitler Almanyasında gaz odaları benzeri işkenceleri ya da Hazreti Hüseyin'in susuzluktan öldürülmesi, Hazreti İsa'nın çarmıha gerilmesi gibi uygulamaları kabullenemez ve buna karşı söz söyleme ihtiyacındadır. Çünkü insanlık her kim tarafından ve hangi amaçla yapılırsa yapılsın işkenceye karşı tutum almayı gerektirir. Yapılan basın açıklamasının ana temasını da bu türden uygulamaların eleştirilmesi ve barış içinde yaşamı kurulması talebi oluşturur" denildi. Ayrıca Antalya Bölge Adliye Mahkemesinde örnek kararları da mahkemeye sunan avukatlar, müvekillerinin beraatini talep etti.

DAVA 26 EKİM'E ERTELENDİ

Davada bir önceki duruşmada iddia makamının mütalasını vermesi nedeniyle bu duruşmada savunmaların ardından karar verilmesi beklenirken, mahkeme heyetinin değişmesi ve dosyaya hakim olmaması nedeniyle dava 26 Ekim tarihine ertelendi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sınır kapısında bayram izdihamı

SONRAKİ HABER

'2 çocuğu öldüren panzer olayında soruşturma açıldı mı?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa