13 Haziran 2017 07:52

Fren yerine gaza basan şoför: Olana, ölmüşe çare yok

Erzurum'da kırmızı ışıkta duran minibüse arkadan çarparak 3 kişinin yaralanmasına neden olan şoför 'Olana, ölmüşe çare yok' dedi.

Paylaş

Kaza, Erzurum - Erzincan karayolu üzerindeki Kazım Karabekir Stadyumu Kavşağı'nda meydana geldi. Adem Geyik yönetimindeki kamyonet, önünde kırmızı ışıkta bekleyen İlhan Kaplan yönetimindeki minibüse hızla arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile minibüs yaklaşık 50 metre ileri gittikten sonra durabildi. Kaza sonrası 2 araçta da hasar meydana geldi.

Kazanın şokunu kısa sürede üzerinden atan Geyik, minibüsteki yaralıların yardımına koştu. 112 Acil Sağlık ekipleri, güçlükle minibüsten inen sürücü İlhan Kaplan ile yanındaki 2 kişiye kaldırıma oturtup boyunduruk takarak ilk müdahaleyi yaptı. Bu sırada kazazedeler ile kamyonet sürücüsü arasında diyalog başladı. Yaralananlar, "Yahu arkadaş sen fren yerine gaza mı bastın?" diye sordu. Bunun üzerine Geyik, "Bilmiyorum. Hatırlamıyorum nasıl oldu. Hem gaza, frene ne fark eder. Olana, ölmüşe çare yok" diye karşılık verdi.

Minibüs sürücüsü İlhan Kaplan olayı şöyle anlattı:

"Organize sanayiye peynir götürüyordum. Kırmızı ışıkta beklerken birisi arkadan çarptı, minibüsün içinde birbirimize girdik. Araç kontrolden çıkıp yaklaşık 50 metre gittikten sonra durdu. Biz TIR ya da kamyonun çarptığını sandık. Korkudan bir süre araçtan inemedik. Çok şükür yaşıyoruz. Bize çarpan sürücü sanırım fren yerine gaza bastı." 

Trafik polisleri sürücülere alkol testi yaptıktan sonra 4 yaralı, sevk edilen 2 ambulansla hastanelere kaldırıldı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Olumsuz hava koşulları akasya balını vurdu

SONRAKİ HABER

5 Haziran saldırısında yeni görüntü: Mavi kıyafetli kim?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...