13 Haziran 2017 07:45

İşitme Engelliler Olimpiyatı'na cinsiyetçi maskot!

İşitme Engellliler Olimpiyatı 18-30 Temmuz'da Samsun'da düzenlenecek. Oyunların maskotu ise turnuvaya sadece erkeklerin katılabildiğini düşündürtüyor.

Paylaş

Samsun'da 18-30 Temmuz arasında yapılacak ‘23’üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın (Deaflympics 2017) maskotunun ismi ‘Çakır’ oldu. Kentin yöresel kıyafetlerini giyen maskotun ismi, deaflympics2017.org üzerinden yapılan halk oylamasında belirlendi.

Çakır’ın kasketindeki 8 köşenin Samsun halkının “vatanseverlik, yiğitlik, mertlik, cömertlik, delikanlılık, alçakgönüllülük, dürüstlük ve misafirperverlik özelliklerini taşıdığı” belirtildi.

Maskotun ayakkabılarının ise yöreye özgü ‘yumurta topuk’ modelinden esinlenerek hazırlandığı belirtildi.

Maskotun erkek olması kadar maskotun simgelediği belirtilen özelliklerin de erkek egemen kültürü yansıtması dikkat çekti.

DEAFLYMPICS’İN TARİHİ

Engelli sporları içerisinde en köklü turnuva geçmişine sahip olan İşitme Engelliler, ilk olarak 1924 Paris Olimpiyatlarından birkaç hafta sonra Paris’te Uluslararası Sessiz Oyunları ismiyle yapıldı. 2001’den bu yana Deaflympics olarak anılan yarışmalar, 1924 Paris’ten beri -2. Dünya Savaşı dönemi hariç- düzenli olarak  4 yılda bir gerçekleştiriliyor. Turnuva, bu özelliğiyle olimpiyatlar dışında en uzun geçmişe sahip olan çoklu spor organizasyonu olma özelliğine sahip. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli çocuklar ekmek peşinde

SONRAKİ HABER

Olumsuz hava koşulları akasya balını vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...