09 Temmuz 2012 08:48

Heykeltıraşlar ağaçlara can veriyor

2. Uluslararası Heykel Sempozyumu Çankaya Belediyesinin ev sahipliğiyle Sakarya Meydanı’nda başladı. Sempozyumda, dünyanın dört bir yanından gelen heykeltıraşlar, 19 gün boyunca ağaç heykeller yaparak Sakarya Meydanı’nı adeta atölyeye çevirecek. Her akşam gerçekleşecek olan söyleşi ve müzik dinletileri de sempo

Heykeltıraşlar ağaçlara can veriyor
Paylaş

Hitit Güneşi Heykeli eserinin sahibi Nusret Suman’ın anısına yapılan sempozyumun açılışına Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, eski Değirmendere Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın ve sempozyum boyunca heykel yapacak olan heykeltıraşlar katıldı.
Açılışta konuşan İzzet Çetin, “Günümüz Türkiye’sinde kimisi sanatın içine tükürmeye kalkar, kimisi Kars’ta yapımı bile bitmemiş ‘insanlık anıtını’ kaldırır. Çankaya Belediyesi de yok edilmek istenen bu anlayışı yeniden filizlendirme çalışmasına girişti. Emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
19 gün boyunca sürecek olan sempozyumda Amerikalı Heykeltıraş Carole Turner, Uruguaylı Heykeltıraş Christian Rey, Yunan Heykeltıraş Yorgos Kaltsidis gibi yurt dışından gelen sanatçıların yanı sıra, yurt içinden Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Yrd. Doç. Aysun Altunöz Yonuk, Atölye Ekin’den Deniz Gül ve Gökhan Bakır gibi heykel sanatçıları gün boyunca Sakarya Meydanı’nda ağaç heykel yapacaklar. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Basma işçileri Koç’ların peşini bırakmıyor!

SONRAKİ HABER

Tiyatromuzun Usta Yazarı Güngör Dilmen’i yitirdik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa