12 Haziran 2017 16:52

Yıldrım: O çavuşun arkasındakiler 15 Temmuz'un da arkasında

HDP Dersim milletvekilinin aracının bir çavuş tarafından durdurulmasına tepki gösteren HDP'li Ahmet Yıldırım: Çavuş bu cesareti nereden alıyor?

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dersim Milletvekili Önlü'nün aracının bir çavuş tarafından durdurulması ile ilgili de konuşan Yıldırım gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

İKTİDARIN YARGI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Yıldırım konuşmasına HDP eş genel başkanları ve milletvekilleriyle ilgili hukuk garabetinin devam ettiğini ifade ederek başladı. Her duruşmada hukuk normlarının ayaklar altına alındığı vurgulayan Yıldırım "Baluken, 30 Ocak’ta asıl mahkemesinde 3 üyenin ortak oyuyla tahliye edildi. Ancak herhangi bir atama dönemi olmamasına rağmen şu anda Baluken’i tahliye eden mahkemenin yerinde yeller esiyor. Mahkemenin başkan ve üyeleri ya sürüldüler ya da tenzili rütbe edilerek görevlerinden uzaklaştılar. Bu hakimler hukuka bağlı oldukları için iktidar tarafından bedel ödetilen bir pozisyona itildiler" dedi.

'SİYASET YAPMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ' 

Şırnak Milletvekilimiz Ferhat Encü'nün neden 4 yıl 7 ay ceza aldığını soran Ahmet Yıldırım, Encü'nün sokakta yürüyüşe katıldığı ve halkıyla birlikte olduğu için ceza aldığını belirtti. "Bir vekil sokakta halkıyla yürümeyecekse, kentin tüm alanlarında var olmayacaksa, konuşmayacaksa ne yapacaktır?" diye soran Yıldrım "Bizden siyaset dışı başka işler yapmamızı bekliyorlar ama biz bu faşizme rağmen siyaset yapmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi. 

'ÇAVUŞ CESARETİNİ NEREDEN ALIYOR?'  

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü’nün aracının bir çavuş tarafından durdurulmak istenmesine de değinen Yıldırım "Ne olduğunu anlamadığımız, örgütsel bağlantısını çözemediğimiz bir çavuş vekilimizin aracını durdurmak istedi. Biz araçlarımızı bir ulaşım mekanizması olarak kullanırız. Yasama dokunulmazlığımızı, ne idüğü belirsiz bir astsubaya çiğnettirmeyiz" diyerek tepkisini dile getirdi ve "Küstahça tavırlarla, ruhunu 15 Temmuz darbeci zihniyetten alan, örgütsel bağlantısı da oraya tekabül eden astsubay cesaretini nereden almaktadır?" diye sordu.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: Bu çavuş ya bir şeyi gizlemek istiyor, dibi ıslak oturduğu yerden kalkmıyor ve kendini ispat etmek istiyor. Ya da Kürt düşmanlığını terfi sebebi olarak sayan çarpık bir iktidar zihniyeti bu çavuşa bu işleri yaptırıyor. Bu saatten sonra bu çavuşun Gülenci olup olmadığı noktasıyla ilgili değiliz. Çünkü tüm Meclis çalışmalarında açığa çıkan cevaplarda da görülmüştür ki mesele Kürtler olunca AKP ve Gülenciler ortaktır. Sadece zihinsel değil bugün dahi pratik ortaklıkları devam ediyor.

Milletvekillerimize cevap veren hakim ve savcıların çoğu bu suçtan tutuklu. Savcılar iktidar tarafından terörist ilan edilmiş. İktidar bu yapıyla ortaktır. Soruyoruz, bu çavuşun arkasında kim var? Arkasındaki ilk kişi Vali. Dersim’i Tuncelileştirmek ve AKP’lileştirmek üzere görevlendirilmiş. En yüksek hayır oranının çıktığı ilde sömürge mantığıyla yönetmek neye tekabül eder? O halkın milletvekiline, iradesine, siyasi eğilimine saygı duymamak ne anlama gelir? O çavuşun arkasında duranlar 15 Temmuz’un arkasında duruyor demektir.

'MECLİS BAŞKANI'NIN BU ÇAVUŞTAN HABERİ VAR MI?' 

Bu çavuştan Meclis başkanının haberi var mıdır? İçişleri Bakanının bu çavuştan haberi var mıdır? Bu hukuksuzluktan beslenen çavuştan, Anayasa’nın ihlal edildiğinden haberiniz var mıdır? Eğer bu çavuşla ilgili etkin soruşturma yürütülmez, işlem yapılmazsa bir gün bunun arkasındaki bağlantılar yargı önünde sorulacaktır. Bu çavuşun komutanı darbecilikten içeride. Bu çavuş, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunanlarla aynı zihniyette.  Onunla ilgili tasarrufta bulunmayanlar da 15 Temmuz’un arkasında duruyor demektir. 

'ÇAVUŞLA İLGİLİ İŞLEM YAPMAMAK DARBEYE ORTAKLIKTIR'

Kimse kalkıp iradeden bahsetmesin. Bir ülkenin iradesi parlamentodan başlar. Yasama organının üyelerine saygı duymayan, hukuktan nasibini almamış bir çavuşun yanına bunu bırakmak ancak darbeyle ortaklıkla ilgisi olabilir. Onun terörizmden içeride olan ordu komutanıyla ortaklıkla ilgisi olabilir. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Genç’te patlama:1 uzman çavuş yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kemer’de işçi kıyımı: 40'tan fazla kişi işten çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...