12 Haziran 2017 16:00

Durumları kritik, her an kalp yetmezliği yaşayabilirler

Avukat Gökoğlu, Gülmen ve Özakça’nın her an kalp yetmezliği yaşayabileceğini belirterek taleplerinin ir an önce kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

Paylaş

İşlerine geri dönme talebiyle 97 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın Avukatı Engin Gökoğlu, eğitimcilerin her an kalp yetmezliği yaşayabileceğini, taleplerinin ir an önce kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.

9 Haziran Cuma günü Sincan Cezaevi’nde Gülmen ve Özakça’yı ziyaret eden Avukat Engin Gökoğlu, gazetemize konuştu. Nuriye Gülmen’in artık tekerlekli sandalye ile görüşe geldiğini belirten Gökoğlu, Gülmen’in durumunun daha kritik olduğunu dile getirdi. 

Gülmen’in B1 vitamini sıkıntısı çektiğini ve görüştüğü tarihte kendisine B1 vitamini verilmediğini kaydeden Gökoğlu, bu nedenle unutkanlığının arttığını ifade etti. 

Ayrıca Gülmen’le aynı koğuşta kalan ve ona refakat edenlere “slogan attıkları” gerekçesiyle hücre cezası verildiğini hatırlatan Gökoğlu, cezanın onaylanması durumunda Gülmen’in tek başına bırakılacağını vurguladı. Gülmen’in hızla kilo kaybettiğini belirten Gökoğlu, Gülmen’in savunmasını hazırlamak için istediği kitaplara sınırlama getirildiği bilgisini de verdi. 

TALEPLERİ BİR AN ÖNCE KABUL EDİLMELİ

Semih Özakça’nın şu an görüşe yürüyerek geldiğini ifade eden Gökoğlu, Gülmen kadar olmasa da Özakça’nın da kilo kaybının devam ettiğine dikkat çekti. Özakça’nın B1 vitamini sorununu çözdüklerini belirten Gökoğlu, ikisinin de durumunun kritik olduğunu söyledi. Taleplerinin çok basit olduğunu belirten Gökoğlu, Gülmen ve Özakça’nın her an kalp yetmezliği yaşayabileceğini, bir an önce taleplerinin kabul edilmesi gerektiğini vurguladı.(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kazım Koyuncu Göztepe'de anılacak

SONRAKİ HABER

Düğün Katliamı davası Kayseri’de görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...