12 Haziran 2017 15:55

Kazım Koyuncu Göztepe'de anılacak

'Kazım İsyandır' adıyla 2 yıldır Abbasağa Parkı'nda yapılan anma etkinlikleri bu yıl Kadıköy-Göztepe Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda yapılacak.

Paylaş

“Kazım İsyandır” adıyla 2 yıldır Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda yapılan etkinlikler bu yıl Kazım Koyuncu’nun ölümünün 12. yılında 24-25 Haziran’da “yaramazlığa devam” şiarıyla, Kadıköy-Göztepe Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda yapılacak. 

Konserlerin olduğu 3. Kazım İsyandır etkinliğine çağrı metninde şu ifadelere yer verildi:

Yaramazlığa devam… Dostumuz, yoldaşımız, ağabeyimiz Kazım Koyuncu’nun aramızdan ayrılışının 10. ve 11. Yıllarında, onun ürettiği 3-5 kişilik olmayan; sevgi denen şeyi çoğaltmak için buluştuk.
Yer kavgasının olmadığı yerde, her şeye rağmen yeryüzünde şarkılar söyledik. Bir aradaydık, yan yanaydık; Kazım’laydık. Sokaklarda bildiri dağıtan gençlerin, ekmek kavgası için direnen eğitimcilerin, fabrikalarından greve çıkan işçilerin, doğa için isyan edenlerin, barış isteyenlerin yanındaydı yine Kazım. Belki yol kenarındaki su birikintilerinde denk geldi onlara, belki bir halay horonla karışırken.
Zaten bunlar olmasa ve Kazım, “yaramaz çocukların” yanlarında olmasa “Bu hayat çekilmezmiş.” Kazım’ın yaşadığı her alanda buluşmaya davet ediyoruz.
Bizler 24-25 Haziran tarihlerinde Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda bir dost sahnesi kuruyoruz. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Şair Ceketli Çocuk’ 25 Haziran’da çıkacak

SONRAKİ HABER

Durumları kritik, her an kalp yetmezliği yaşayabilirler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...