12 Haziran 2017 15:48

Barış isteyene ihraç, katliam isteyene ‘yer değişikliği’

Alevilere katliam çağrısı yapan Akademisyen Abdulkadir Şen ile öğrencilere idam ipiyle poz verdiren öğretmenin görevlerinin sürdüğü ortaya çıktı.

Paylaş

Alevilere katliam çağrısı yapan Akademisyen Abdulkadir Şen ile öğrencilere idam ipiyle poz verdiren öğretmenin görevlerinin sürdüğü ortaya çıktı.  
Milli Eğitim Bakanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok’un Alevilere katliam çağrısı yapan Akademisyen Abdülkadir Şen ve idam ipiyle öğrencilere poz verdiren öğretmen hakkında verdiği soru önergesini cevapladı.

Önergeye verilen cevapta Alevilere katliam çağrısı yapan Abdülkadir Şen ile İstanbul’da öğrencilerine idam ipi veren öğretmenin görevlerini sürdürdüğü ortaya çıktı. Bakanlığın verdiği cevapta öğretmen hakkında idari yönden “yer değişikliği” yapıldığı belirtilirken Abdülkadir Şen’in de Muş Alparslan Üniversitesinde yabancı diller bölümünde görevine devam ettiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Zeynep Altıok, barış isteyen akademisyenlerin haklarında soruşturma dahi açılmadan ihraç edilip tutuklandığını belirterek “Yani iktidar, barış isteyeni ihraç, katliam isteyeni ise ‘transfer’ etti” dedi.

Altıok açıklamasında şunları söyledi; “Bizler Türkiye’de ‘Barış için Akademisyenler bildirisine’ imza attığı gerekçesiyle haksızlığa uğrayan ve cezalandırılanlar başta olmak üzere, tutuklu milletvekilleri, basın mensupları, öğrenciler ve suçsuz oldukları halde cezalandırılan tüm insanların hakkını savunmaya devam edeceğiz. Bununla beraber; demokrasi, cumhuriyet, barış ve laikliğin karşısında olanlarla da mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

 {{299377}}

ÖNCEKİ HABER

‘İmam hatipliler ayrıcalıklı olacak!’

SONRAKİ HABER

‘Şair Ceketli Çocuk’ 25 Haziran’da çıkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...