09 Temmuz 2012 07:06

'4+4+4'e karşı işgal: 36 gözaltı

'4+4+4' eğitim sistemini protesto etmek için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü işgal eden Halkevi üyesi 36 kişi polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı.Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri, '4+4+4' eğitim sistemi uygulamasını protesto etmek için Cağaloğlu'ndaki Milli Eğitim M&

'4+4+4'e karşı işgal: 36 gözaltı
Paylaş

Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri, '4+4+4' eğitim sistemi uygulamasını protesto etmek için Cağaloğlu'ndaki Milli Eğitim Müdürlüğü binasına girerek, eylem yaptı. Müdürlük'teki çalışmaları durduran Halkevi üyeleri, "4+4+4'ü durdurmaya geldik- Halkevleri Eğitim Hakkı Meclisi" pankartı açarak, '4+4+4' eğitim sistemini protesto eden konuşmalar yaptı. Bir saati aşkın süre polisin engellemesine karşın eylemlerini sürdüren Halkevi üyesi 36 kişi daha sonra polisler tarafından darp edilerek, yaka paça gözaltına alındı.

Plastik kelepçe takılarak, gözaltına alınan Halkevi üyelerine, polis araçlarında biber gazı da sıkıldığı öğrenildi. Gözaltına alınanlar, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Askeri alanda patlama: 4 yaralı

SONRAKİ HABER

Ağrı’da çatışma: 3 PKK’li yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...