12 Haziran 2017 12:23

Tedavisi yarıda kesilen hasta tutuklu hücreye alındı

Şakran Cezaevi'nde tutulan Wilson hastası Gıyasettin Sevmiş tedavisi yarıda bırakılarak tekrar getirildiği cezaevinde hücreye kondu.

Paylaş

Şakran Cezaevi'nde tutulan Wilson hastası Gıyasettin Sevmiş, kaldırıldığı İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi yarıda kesilerek tekrar getirildiği cezaevinde hücreye konuldu.

İzmir Aliağa Şakran 4 Nolu Cezaevi'nde tutulan Wilson hastası (vücutta aşırı miktarda bakır birikimiyle meydana gelen hastalık) Gıyasettin Sevmiş'in 1 Haziran’da kaldırıldığı İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin yarıda kesilerek, getirildiği cezaevinde hücreye alındığı öğrenildi. Sevmiş'in 11 Haziran'da telefon görüşmesi olmasına rağmen ailesini aramaması üzerine kardeş İbrahim Sevmiş, İzmir'e geldi. 

Kardeş Sevmiş, cezaevindeki diğer tutukluların aileleri ile yaptığı telefon görüşmesinde ağabeyinin tedavisinin yarıda kesilerek, tekrar getirildiği cezaevinde hücreye konulduğunu belirttiğini ve ailelerin de kendilerine ulaşarak bilgiyi aktardığını söyledi. 

‘SAĞLAM GİRDİĞİ CEZAEVİNDE ÖLÜMLE MÜCADELE EDİYOR'

Ağabeyinin "Cezaevinde kalamaz" raporuna rağmen ölüme terk edildiğini ifade eden Sevmiş, “Ağabeyim sağlam girdiği cezaevinde ölümle mücadele ediyor. Ağabeyim fenalaştığında hastaneye kaldırıldı. Hastanede ameliyat edilip kalbine tüp takıldığından kaynaklı hala durumu ciddiyetini korumakta. Yaşam mücadelesi veren ağabeyimin tedavisi yapılmak yerine cezalandırmak amacıyla hücreye atılmış. İletişim haklarından yoksun bırakılmış" dedi.

Hakkâri’den 11 Haziran'da İzmir'e geldiğini ve ağabeyi ile görüşmek için Cezaevi Savcılığı'na başvurduğunu dile getiren Sevmiş, ancak savcının, 
"FETÖ" duruşmalarını gerekçe göstererek taleplerini ret ettiğini söyledi. 
Sevmiş, "Hastanede yaşam mücadelesi veren bir insan o hücrede nasıl yaşıyor olabilir?" sözleriyle tepki gösterdi.

'CEZAEVLERİNDEN ARTIK TABUTLAR ÇIKMASIN'

Tedavi hakkının engellenmesinin insanlık onuruna aykırı bir davranış olduğunu vurgulayan Sevmiş, ağabeyi ve diğer hasta tutukluların tedavilerinin engellendiğini belirtti. Sevmiş, cezaevlerinden artık ölümlerin çıkmaması için ağabeyinin biran önce serbest bırakılarak tedavisinin yapılmasını istedi. 

Konu ile ilgili bilgi almak için ulaştığımız cezaevi yetkilileri ise, “Bu tarz haberleri yapmak için Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan izin almanız gerekir. İzin almadan bilgi veremeyiz” dedi. (DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Alp Altınörs tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Gazeteci Zehra Doğan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...