12 Haziran 2017 11:06

HDK: Yeni yaşam için örgütle-örgütlen

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) hafta sonu gerçekleştirdiği “Örgütlenme Çalıştayı”nın sonuç bildirgesini açıkladı.

Paylaş

Hafta sonu düzenlenen iki günlük “Örgütlenme Çalıştayı”nın sonuç bildirgesini açıklayan HDK, “Yeni yaşam için; HDK’yi örgütle, HDK’de örgütlen” çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) hafta sonu gerçekleştirdiği “Örgütlenme Çalıştayı”nın sonuç bildirgesini açıkladı. 16 Nisan referandumuna vurgu yapılan sonuç bildirgesinde, “Darbe sonrası OHAL koşulları altında yapılan 16 Nisan referandumundan kendi diktatörlük amaçlarına hukuki bir kılıf geçirmeyi amaçlayan AKP ve Erdoğan, istediği sonuçları elde edememiştir. Hileli ve YSK eliyle çalınan oylarla ilan edilen sonuçlar meşru değildir. Referandumdan ‘evet’ değil, ‘hayır’ kazanarak çıkmıştır” denildi.

“Ezilenler, mücadelenin olduğu her yerde kendi demokrasilerini arıyor ve kendi geleceklerine kendileri karar vermek istiyor” denilen bildirgede, “Çok kültürlü, çok kimlikli, farklılıkları zenginlik olarak sayan, eşit koşullarda kendini ifade eden demokratik mekanizmalar arıyorlar. Gezi İsyanı, Kürdistan’dan yükselen yerel demokrasi iradesi, Cerattepe direnişi ve 16 Nisan referandum sürecinde ortaya çıkan ve referandumdan sonra da devam etme kararlılığı gösteren Hayır Meclisleri ezilenlerin kendi kaderlerini ellerine alma isteğini yansıtan belli başlı somut örneklerdir. Bu gelişmelerle HDK’nin kuruluş felsefesi toplumda canlı bir organizma haline gelmektedir” ifadesine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TÜMTİS: DHL Express OHAL’den faydalanıyor

SONRAKİ HABER

CHP darbe komisyonuna muhalefet şerhini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...