12 Haziran 2017 10:27

Dünyanın kayıp 8. harikasını bulma umudu arttı

Yeni Zelanda'da 1886'da volkan patlamasıyla yok olan 'Dünyanın 8. harikası'nı bulma konusundaki umutlar arttı. (Görsel: Charles Blomfield'ın tablosu)

Paylaş

Yeni Zelandalı bilim insanları, dünyanın "kayıp sekizinci harikası"nı 131 yıl sonra yeniden bulabilmeyi umuyor.

Ülkenin Kuzey Adası'ndaki Rotomahana gölü üzerindeki Pembe ve Beyaz Teraslar 1886'da Tarawera dağındaki volkan patlaması sonucu yok olmuştu. Bölge, yok olana kadar dünyanın her yanından turistleri ülkeye çeken güzellikteydi.

2 bilim insanı, bölgenin yerin 10-15 metre altında kül ve çamurun ardında korunmuş halde bulunabileceğini düşünüyor. Burada kazı yapılabilmesi için kapsamlı bir arkeolojik araştırma yapılması gerektiği belirtiliyor.

Bilim insanlarından Rex Bunn, "Bölge, güney yarımkürenin en fazla ziyaretçi çeken bölgesiydi ve Britanya İmparatorluğu ile Avrupa ve Amerika'dan gemiler dolusu insan zorlu yolculuğu göze alarak buraya geliyordu.  Ancak dönemin hükümeti bölge üzerinde tam bir araştırma yapmadığı için tam olarak hangi enlem ve boylam üzerinde yer aldığı bilinmiyor" dedi.

  • Rotomahana gölü

Konu hakkındaki çalışmaları Journal of the Royal Society of New Zealand'da yayımlanan Bunn ve Dr. Sascha Nolden, "Sekizinci harika"nın yok olmadığını düşünüyor.

Bunn ve Nolden, Alman-Avusturyalı jeolog Ferdinand von Hochstetter'in günlüklerini kullanarak doğa harikasının tam olarak nerede yer aldığını tespit etmeye çalıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

5 akrabasını öldürdü ‘Hak ettiler’ dedi  

SONRAKİ HABER

Gemerek Kaymakamı açığa alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...