12 Haziran 2017 10:18

Varan'a işkence Meclis gündeminde

Okmeydanı'nda İdil Kültür Merkezi’ne yapılan baskında gözaltına alınan Bergül Varan’ın yaşadığı işkence Meclis gündemine taşındı.

Paylaş

İstanbul Okmeydanı’nda bulunan İdil Kültür Merkezi’ne 30 Mayıs’ta yapılan baskınla gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan Bergül Varan’ın kendisinin ve beraberindeki 13 kişinin yoğun bir işkenceye maruz kaldığını söylemesi Meclis gündemine taşındı. 

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

‘SAÇLARINI KÖKÜNDEN KOPARDILAR’

Bergül Varan’ın 2-3 saat bekletildikleri çevik kuvvet aracında polisin saçlarını tutup kökünden kopardığını, ellerinde kalan saçı sallayarak mehter marşı ile oynadıklarını aktardığını belirten Paylan “Varan’ın saçlarının koparıldığı basına yansıyan fotoğraflarda da açıkça görülmektedir. Varan sadece kendisine değil, gözaltına alınan diğer şahıslara da yoğun işkenceler yapıldığını, kolluk kuvvetlerinin bir kişiyi ensesine vura vura bayılttığını, bir başkasının kulak zarını patlattığını, Terörle Mücadele Şubesi’nde yaralarının geçmesi için 8 gün bekletildiklerini ifade etmiştir” dedi. 

‘İŞLEM YAPILMIŞ MIDIR?’

Paylan şunları sordu: “Bergül Varan’ın saçlarını kökünden koparan, gözaltına alınan diğer 13 kişiye de işkence eden kolluk kuvvetleri kimlerdir? Kimlikleri tespit edilmiş midir? İşkence uygulayan kolluk kuvvetleri hakkında herhangi bir idari işlem yapılmış, soruşturma açılmış mıdır? TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığının da harekete geçip Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmasının ardından, işkence eden kolluk kuvvetleri açığa alınmış mıdır?” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da inşaat kalıpları çöktü: 4 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

25 yerleşim birimi, özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...