09 Temmuz 2012 04:56

14 Temmuz mitingine izin çıkmadı

Diyarbakır Valiliği, 14 Temmuz tarihinde DTK ve BDP tarafından Diyarbakır’da düzenlenecek “Özgürlük için Demokratik Direniş” mitingine izin vermedi.Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 7 kişilik tertip komitesinin yazılı müracaatta bulunduğunu ve İstasyon Meydanı'nda miting yapılmasının i

14 Temmuz mitingine izin çıkmadı
Paylaş

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 7 kişilik tertip komitesinin yazılı müracaatta bulunduğunu ve İstasyon Meydanı'nda miting yapılmasının istendiği belirtilerek şunlara yer verildi: "Yapılan istihbarı çalışmalarda, vatandaşlarımızın yanlış bilgilendirilmesi suretiyle, halkımızı sokağa çekmeye, güvenlik görevlilerimiz ile vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmeye, düzenlenecek kanunsuz etkinlik ve eylemlere katılım sağlamaya teşebbüs eden illegal gruplar ile müzahir oluşumların bulunduğuna ilişkin bilgiler de bulunmaktadır. Ayrıca söz konusu mitingle ilgili olarak bazı çevrelerce yapılan açıklamalar ve çeşitli basın-yayın organlarında yer alan haberlerde, 'direniş-savaş' gibi telkinlerde bulunularak, vatandaşlarımız arasında kin, nefret ve düşmanlık duyguları oluşturabilecek çağrılara yer verilmektedir."

TUĞLUK: AKP YİNE YENİLECEK

ANF'ye konuşan DTK Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, valiliğin 14 Temmuz Mitingi'ni yasaklama girişimini, "Hiçbir meşruiyeti yoktur. Halkımız onurlu mücadelesine sahip çıkacaktır ve bu yasağı aşacaktır" dedi. Tuğluk, AKP'nin Newroz'daki gibi yenileceğini kaydetti. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni Ali Gürbüz kazandı

SONRAKİ HABER

Süren operasyonlar barışın sesini boğuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...