12 Haziran 2017 08:25

DİSK, İzmir'de kıdem için cuma günü iş bırakacak

İzmir'de DİSK'e bağlı sendikalar, hükümetin kıdem tazminatını gasbetmek istemesine karşı Cuma günü iş bırakarak hükümeti uyaracak.

Paylaş

Hükümetin kıdem tazminatını fona devretmek istemesiyle ilgili sendikalardan tepkiler gelmeye devam ediyor. İzmir'de DİSK'e bağlı sendikalar aldıkları kararla 15-16 Haziran 1970'deki işçi eylemlerinin yıl dönümünde kıdem tazminatı korumak için yarım günlük iş bırakma eylemi yapacak. 

Cuma günü öğle arasının başlaması ile birlikte hizmet vermeyi durduracak olan binlerce işçi, 'Kıdemi Değil, Taşeronu Kaldır' talebi ile Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak olan mitinge katılacak. 

İZMİRLİLERE ÇAĞRI

Evrensel’e açıklamada bulunan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmirlilere çağrıda bulunarak "Şanlı işçi sınıfının 15-16 Haziran eylemlerinin 47. yılında işçi sınıfına yapılan tüm saldırılara karşı DİSK'e bağlı sendikalar olarak yarım gün iş bırakıyoruz. Şubelerimiz çalışmalarına başlamıştır. O gün işçi sınıfının gücünü göstermek için tüm işçileri, işsizleri, sınıf kardeşlerimizi, emekten yana güçleri Cumhuriyet Meydanı'na bekliyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yoğurt kürü nasıl yapılır?

SONRAKİ HABER

PETKİM’de üç yıllık sözleşme ve kiralık işçilik dayatması  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...