12 Haziran 2017 08:20

CHP'li Yılmaz: KYK ödemelerindeki değişikliğin sebebi ne?

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, öğrenim kredilerinin erken kesilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) öğrenim kredilerini erken tarihte kesmesini ve öğrencilerin yaşayacağı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı. Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a "İmzaladıkları sözleşmelerde son ödeme ayı olarak Eylül görünen öğrencilerin mağduriyeti nasıl giderilecektir" diye sordu. 

CHP Parti Meclis üyesi ve Ankara milletvekili Necati Yılmaz Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun öğrenim kredilerini erken tarihte kesmesi ve öğrencilerin yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı. Yılmaz verdiği soru önergesinde, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a "İmzaladıkları sözleşmelerde son ödeme ayı olarak Eylül görünen öğrencilerin mağduriyeti nasıl giderilecektir" diye sordu. Kredi ödemelerindeki değişikliğin sebebini gündeme getiren Yılmaz,öğrencilerin yaz ayları boyunca kredi kesintisi sebebiyle mağdur olacağını ve yüksek lisans başvurusu yapacak öğrencilerin ALES ve dil sınavı ücretlerini öderken zorluk yaşayacaklarını belirtti. 

'REFERANDUMLA BİR İLGİSİ VAR MI?'

Yılmaz, önergede Bakanlığın borç senedi karşılığı verdiği kredilerin geri alımında acele etmesinin sebebinin açıklanmasını isteyerek "Eylül 2016’da, Ekim-Kasım-Aralık toplu ödemesi müjdesi şeklinde sunulan toplu ödemeler kaç öğrenciye yapılmıştır?  Uygulamada böyle bir değişikliğe gidilmesinin ve birinci sınıf öğrencilerine toplu ödeme yapılmasının yaklaşan Anayasa değişikliği referandumu ile bir ilgisi var mıdır?" diye sordu. Yılmaz, Bakanlığın "Öğrenciye ödenmeyen tutarlar geri ödemeye dahil değildir" şeklinde belirttiği açıklamasındaki "ödenmeyen tutarların" son ödemesi Eylül ayı olarak görünen öğrencilere ilişkin mi olduğunu da sorarak, son ödeme ayı Eylül görünen öğrencilerin mağduriyetinin nasıl giderileceğinin açıklanmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beyoğlu Sineması kapanıyor!

SONRAKİ HABER

Yoğurt kürü nasıl yapılır?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...