12 Haziran 2017 07:51

Antalya’da halk otoparka ‘hayır’ dedi

Antalya Belediyesinin Üçgen Mahallesi'nde bulunan parkın yerine otopark yapmak istemesi üzerine yapılan referandumda halk parkı sahiplendi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
ANTALYA

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesinin Üçgen Mahallesi’nde bulunan çocuk parkının yıkarak yerine otopark yapılması için başlattığı çalışma, halkın parkı sahiplenmesiyle durduruldu.

AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Şarampol Caddesi Çevre Düzenlemesi kapsamında, çocuk parkının yıkılarak yerine çok katlı otopark yapılması için parka asılan “Burası otopark olacak” tabelası halkın büyük tepkisine neden olmuştu. 

YÜZDE 80 HAYIR OYU

Yaklaşık bir aydır mahalle halkının yürüttüğü kampanya sonucu Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bir basın toplantısı düzenleyerek, “Burada yaşayanlarla, mahalle halkıyla bir referandum yaparız, çıkan sonuca bende saygı gösteririm” diyerek, 11 Haziran günü referandum yapılacağını ilan etmişti. 

Giritli Park için yapılan referandumda şarampol esnafı, Üçgen Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi halkı referandumda oyunu kullandı. Akşam yapılan sayımda yüzde 80 üzerinde hayır oyu çıktı. 

TÜREL'İN SÖZÜNÜ TUTMASI BEKLENİYOR

Mahallede özellikle kadınların öncülük ettiği kampanyanın, mahalleli için zaferle sonuçlanması parkta akşam saatlerinde coşkulu bir kalabalık tarafından kutlandı. Şimdi mahalle halkı Menderes Türel’in referandum sonucuna saygı gösterip verdiği sözü yerine getirmesini istiyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, referandum sonucuna saygı göstereceğini, halk eğer istemiyorsa parkı yıkıp otopark yapılmayacağını açıklamıştı. 

ÖNCEKİ HABER

Katar’dan ABD’li hukukçuyla 'terörle mücadele' anlaşması 

SONRAKİ HABER

Çıraklık eğitiminin emeklilikte sayılması için kanun teklifi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa