12 Haziran 2017 06:01

Sırrı Süreyya Önder hakkında fezleke hazırlandı

HDP'li S. Süreyya Önder hakkında TBMM'ye yeni bir fezleke geldi. Önder'in gözaltında verdiği ifadede Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülüyor.

Paylaş

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında, gözaltında verdiği savcılık ifadesinde 'Cumhurbaşkanına hakaret ettiği' iddiasıyla fezleke hazırlandı.

Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, 4 Kasım 2016'da gözaltına alınan milletvekilleri arasında yer alan TBMM İdare Amiri Önder hakkında geçen hafta TBMM'ye yeni bir fezleke daha geldi.

Fezlekede, Önder'in zorla getirme işlemi sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı'na şu ifadeyi verdiği belirtildi: "Milletvekili sıfatıyla karşınızdayım. Benim temsil ettiğim bu kimliğe ve halkın iradesine saygısızlık yapılmasına izin vermem mümkün değildir. Adil ve tarafsız bir yargı huzurunda hesap vermekten asla çekinmiyorum. Veremeyeceğim hiçbir hesabım da yoktur. Ülkemizde yargının saygınlığı ayaklar altına iken muhtemelen bu fezlekeleri düzenleyen birçok savcı ve yargı mensubunun bugün vatan hainliği suçlamasıyla tasviye edilmiş olması muhtemeldir. Sizin şahsınıza ve kişiliğinize yönelik hiçbir tereddüdüm ve saygısızlığım yoktur. Ancak şaibelerle dolu bir siyasi geçmişe sahip olan (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan emretti diye başlatılan bu yargılama faaliyetini kabul etmem mümkün değildir."

Fezlekede Önder'in gözaltına alınarak verdiği ifadede 'Cumhurbaşkanına hakaret ettiği' gerekçesiyle dokunulmazlığın kaldırılması talep edildi. Önder'in böylece ifade vermediği gerekçesiyle gözaltına alınarak zorla verdiği ifade dolayısıyla da fezlekesi oldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Porto Riko'da referanduma katılım yüzde 23'te kaldı

SONRAKİ HABER

Avcılar'da rugby heyecanı kısa sürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...