12 Haziran 2017 05:30

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bakım onarım çalışması

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde iki buçuk ay sürecek bakım onarım çalışmaları bugün itibarıyla başladı.

Paylaş

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün asfalt, yalıtım ve genleşme derzleri olmak üzere üstyapısı yenilenmesi çalışmarına bugğn itibarıyla başladı.

Köprüde 36 bin 86 metrekarelik ana açıklıkta ve 14 bin 580 metrekarelik alanda yüzey yenilemesi yapılacak çalışmalar kapsamında, Asya yakasından Avrupa yakasına geçişteki 2 şerit trafiğe kapatılırken trafik akışı, karşı yönden alınan ek şerit ile 2'şer gidiş ve geliş olacak şekilde düzenlendi.

Köprüdeki bakım onarım çalışmalarının 31 Ağustos'ta tamamlanacağı öğrenildi.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde mevcut asfaltın kaldırılması, çelik tabliye yüzeyinin kumlanması, tabliye izolasyonunun ve yeni asfalt tabakalarının serilmesi ile köprü tabliyesinin her iki ucundaki mevcut genleşme derzlerinin sökülerek yerine yeni derzlerin montajları yapılacaktır. İstanbul halkını en az etkileyecek şekilde azami özen gösterilerek çalışmalar 24 saat, 3 vardiya esasına göre yapılacaktır.

Trafik akışı diğer şeritlerden sağlanmak suretiyle, çalışmalara Asya-Avrupa istikameti kuzey yönünde 1. ve 2. şeritler kapatılarak başlanacaktır. Çalışma süresince trafik akışı Anadolu-Avrupa yönünde 2 şerit, Avrupa-Anadolu yönünde 2 şeritten sağlanacaktır. Söz konusu çalışmalar esnasında gerekli olan tüm emniyet tedbirleri alınacak ve işaretlemeleri yapılacaktır. Sürücülerin yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları önemle rica olunur."

TRAFİKTE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

Köprüdeki çalışmalar sabah trafikte yoğunluğa neden oldu. Anadolu-Avrupa yönündeki yoğunluk Ataşehir Tem otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ayrımına kadar uzadı.

Trafikteki yoğunluktan kaçmak isteyenler TEM Otoyolunda da trafiğe neden oldu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

LPG yüklü TIR devrildi

SONRAKİ HABER

Porto Riko'da referanduma katılım yüzde 23'te kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...