12 Haziran 2017 01:18

TEKNOROT’ta patron sendika el ele

Direnişleri patron, emniyet müdürü ve alay komutanı iş birliği ile bitirilen TEKNOROT işçileri: Türk Metal işçiyi işçiye hedef gösteriyor.

Paylaş

Fırat TURGUT
İstanbul

Türk Metal Sendikasının satış sözleşmesine karşı başlattıkları direnişleri patronun “Direnişi bitirin eskisi gibi aile olalım” sözü ve emniyet müdürü ile il alay komutanının şahitliğiyle bitirilen TEKNOROT’ta işçilerden bir kısmı diğer işçilere hedef gösteriliyor. Türk Metal yöneticilerinin yönettiği söylenen, Yalancı MİB isimli facebook sayfasında, direnişe katılan birkaç işçinin fotoğraflarıyla birlikte, “Biri işinden olursa sorumlusu sensin” mesajları paylaşılıyor. İşçiler ise tüm saldırılara karşı birlik olma çağrısı yapıyor.

Facebook sayfasındaki paylaşımı gördüğünde çok şaşırdığını dile getiren bir TEKNOROT işçisi, “Direnişte başı çeken, başkalarından emir alarak ortalığı karıştıran bizmişiz. Eğer birisi işinden olursa hesabını bizden soracaklarmış. Bu sayfayı TEKNOROT yönetimi de takip ediyordur. Bize damgayı vurdular, çalışma arkadaşlarımızla birbirimize düşman edecekler. Biz, bize yapılanı yediremediğimiz için 3 gün direndik. Sendika bizi sattığı için eyleme başladık. Ama biz başkasından emir almışız gibi lanse ediyorlar. Birini işten çıkaracaklar diyecekler ki sorumlusu bu insanlar, gidin onlardan hesap sorun” dedi.

Sayfayı yönetenlerin Türk Metal yöneticileri olduğunu belirten başka bir işçi ise şunları söyledi: Bunlar işçiden intikam alma peşindeler. 'Biz suçluyuz, işçinin yanında olmadık' demeleri lazımken kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Kendileri haklı çıkabilmek için de işçiyi işçiye yem etmeye çalışıyorlar.

Sendika temsilcilerinin fabrika içerisinde bazı işçilere “Düzce Şube Başkanı darpla ilgili şikayetçi olmuş” dediğini aktaran başka bir işçi de “Görüştüğü işçiler de diğer işçilere anlatıyor. Adam şikayetçi olmuş, sen kameralarda görünüyormuşsun falan diye. Milletin kafasını bulandırıyorlar. Zaten fabrikanın iki bölümünü taşerona verip yeni işçi alımına da başlamışlardı. Yeni girenler işi öğrendikçe listeye aldıkları işçileri çıkartacaklar diye duymuştuk. Şu an taşeron da girdi, çalışmaya başladı. Bu baskılarla bizden ‘Taşeron girdi, adam şikayetçi oldu, bir de mahkemelerde uğraşacağız deyip Türk Metal’den yediğimiz kazığı unutmamızı istiyorlar. Ama öyle olmayacak, bizi satanı unutabilir miyiz” diye konuştu.

Bir başka TEKNOROT işçisi de yapılan bu baskı ve saldırılara karşı işçilerin birlik olması gerektiğini vurguladı. Direnişlerinin, birliklerinin dağılmasıyla sona erdiğini hatırlatan işçi, “Oradan ders çıkarmalıyız. Biz gördük, direnince oluyor ama birliğimiz dağılınca kaybediyoruz. Eğer birliğimizi sağlarsak ne sendikacılar ne de patron böyle baskı kurabilir” dedi.

SAYFADA TÜRK METAL ÖVGÜLERİ

TEKNOROT işçilerinin hedef gösterildiği Facebook sayfasında bol bol Türk Metal’i öven paylaşımların yapılması dikkat çekiyor. Paylaşımlardan bazıları şu şekilde:

- Bekara karı boşamak kolay gülüm. Sosyal ortamda taslak hazırlığı yapmak kolay.

- Türk Metal’in son yaptığı sözleşmeler yapacaklarının teminatıdır.

- Ertelemeleri Pevrul başkan uygun görmediğini hep söylüyor, nerede sessiz kalınıyor?

ÖNCEKİ HABER

'Kıdem tazminatı için sonuna kadar direnelim'

SONRAKİ HABER

Yoksulluğun ve savaşın yükü çocukların omuzlarına yıkılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa