12 Haziran 2017 01:09

'Kıdem tazminatı için sonuna kadar direnelim'

İşten atılan Fora Zeytin fabrikası işçisinden diğer tüm işçilere çağrı: Son kalemiz olan kıdem tazminatı hakkımız için sonuna kadar direnelim.

Paylaş

Fora Zeytin fabrikasından atılan bir işçi

Ben Fora Zeytin fabrikasında çalışan bir işçiydim, sendikadan istifa etmediğim için işten atıldım.

Şimdi başka bir işte çalışıyorum. Fora el değiştirdi, mermerciler holdinge satıldı. Yeni gelen müdür tüm işçileri topladı, hem tanışma vesilesiyle hem de "Sendikadan istifa edin yoksa çıkış vereceğiz" diye tehdit etti. Biz de arkadaşlarımıza ocak ayında sözleşme başlayacak istifa etmeyelim, yoksa zararlı çıkarız dedik. Ancak işçi arkadaşların çoğunluğunu ikna edemedik. İki gün sonra arkadaşlarımız ikişer ikişer işten atıldı. İstifa etmeyen toplam 30 arkadaşımız işten atıldı. Zaten işçiler arasındaki dayanışma çok zayıftı. İşten çıkarmalar da bu zayıflığı artırdı ve güvensizliğe neden oldu. Herkes birbirinden şüphelenmeye başladı. Biz üç arkadaş istifa etmedik. Bir arkadaşımız işyeri temsilcisi, diğeri şube yönetiminde olduğu için onları çıkarmadı. Ancak benim çıkışımı verdi. Ben de sendikaya gittim, onlar da dava açtı, dava halen devam ediyor. Tazminatımı ihbarla birlikte verdiler ancak biz işe dönüş davası da açmıştık, büyük ihtimalle onu da kazanacağız. Çünkü sendika yetki davası da açmıştı.

Ben bir işçi olarak bu işçilerin sesi olan Evrensel gazetesi aracılığıyla tüm arkadaşlara sesleniyorum, kıdem tazminatı tüm işçiler için aynı zamanda bir iş güvencesidir. Son kalemiz olan bu hakkımızı için sonuna kadar direnelim, hep beraber mücadele ederek direnelim, tüm işçi arkadaşları bu duygularla selamlıyorum.

ÖNCEKİ HABER

Zeytinin ölüm fermanı

SONRAKİ HABER

TEKNOROT’ta patron sendika el ele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...