11 Haziran 2017 23:26

Cizre bodrumlarında hala cenazeler mi var?

Cizre'de yasak sırasında onlarca kişinin öldürüldüğü bodrumlar bölgesinde ağır kokuların duyulması, alanda cenazelerin olma ihtimalini güçlendirdi.

Paylaş

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yasak sırasında onlarca kişinin öldürüldüğü ve şu an TOKİ’lerin inşa edildiği bodrumlar bölgesinde ağır kokuların duyulması, alanda halen cenazelerin olma ihtimalini güçlendirdi. 

Cizre’de 14 Aralık 2015 - 2 Mart 2016 tarihileri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında onlarca insanın yakılarak öldürüldüğü bodrumların bulunduğu alanda, en son TOKİ inşaatı için yapılan kazı sırasında naylona sarılmış bir cenaze bulunmuştu. 7 Haziran tarihinde Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan erkek cenazesinin kimliği hakkında herhangi bir bilgi elde edinilemezken bölgede bulunan alandan kokuların gelmesi başka cenazelerin olma ihtimalini güçlendirdi. Etrafı bariyerler ile çevrili olan ve TOKİ konutlarının inşa edildiği alanda çalışan işçiler, kokunun özellikle 2’nci bodrumun bulunduğu yerden yükseldiğini aktardı. 

KAZIDAN SONRA GELEN AĞIR KOKULAR 

Yetkilileri bilgilendirdikleri halde alanda herhangi bir cenaze aramasının yapılmadığını kaydeden işçiler, 2’inci bodrum çevresine yaklaştıklarında ağır kokudan dolayı çalışamadıklarını belirtti. İşçiler, kepçe ile biraz kazı yapıldıktan sonra ağır kokunun yayıldığını ifade etti.

9 CENAZEYE HALEN ULAŞILAMADI 

Avukatlar, bodrumların olduğu alanda mahsur kalan 9 kişinin cenazesinin halen bulunmadığını daha önce açıklamıştı. Ailelerin defalarca kan örneği vermesine rağmen ulaşılamayan cenazelerin bodrumların bulunduğu alandaki molozların arasında kaldığı tahmin ediliyor. (Şırnak/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Êzidî Mirado yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın defnedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...