11 Haziran 2017 16:13

Hastane hastane dolaştırıldı: Êzidî Mirado yaşamını yitirdi

AFAD kampında kalan 65 yaşındaki Êzidî Hesen Mirado, hastalandığı 5 gün içerisinde tedavi edilmediği için yaşamını yitirdi.  

Paylaş

Mardin'in Midyat ilçesindeki AFAD kampında kalan 65 yaşındaki Êzidî Hesen Mirado, hastalandığı 5 gün içerisinde tedavi edilmediği için yaşamını yitirdi.  

Şengal’de 2014 yılında IŞİD’in saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan ve zorla Diyarbakır’dan Mardin’in Midyat ilçesindeki AFAD kampına gönderilen Êzidîlere yönelik uygulamalar Hesen Mirado’yu yaşamından etti. 

27 Mayıs’ta dişlerinden kan geldiği için eşi Şîrin Evdo ile birlikte kamptaki sağlık çalışanlarına görünen Mirado, daha sonra Midyat Devlet Hastanesine gitti. Buradan da Mardin Devlet Hastanesine sevk edilen Mirado, daha sonra Batman’daki hastaneye yönlendirildi. Batman’da tedavi için kendisinden günlük istenilen bin 500 TL’yi ödeyemeyen Mirado, 31 Mayıs’ta yaşamını yitirdi.

Mirado’nun eşi Şirin Evdo, “Batman’da her gece için bin 500 TL istediler. Bizde mülteci olduğumuzu ve parayı ödeyemeyeceğimizi ilettik. Mardin’e döndük. O gece eşim yaşamını yitirdi” sözleri ile yaşanları anlattı. (Mardin/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Cizre bodrumlarında hâlâ cenazeler mi var?

SONRAKİ HABER

Yayları yasaklanan köylüler mera kiralıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...